SRPSKA POLICIJA POHAPSILA USTAŠE: 400 "navijača" zaustavljeno, 32 huligana pritvorena!

Autor:

Hronika

03.08.2018

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova zaustavili na auto-putu više od 400 hrvatskih navijača! Detaljnom kontrolom tih ljudi i njihovih vozila policija je pronašla veću količinu drvenih i metalnih palica, nekoliko sekira i baklji, kao i manju količinu narkotika, zbog čega je uhapšeno 32 navijača iz Splita.

RepublikaFoto: Republika
Grafit Torcide u Beogradu

Osim nasilničkog ponašanja i pljačke, "navijači" su nastavili s tradicionalnim širenjem modernog ustaštva, koje poslednjih decenija aktivno podržava hrvatska država, crtajući fašističke svojih predaka po Srbiji. 

- U policijske stanice u Nišu i Grockoj sprovodi se 32 navijača koji će biti privedeni nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje. Policija je kod nekih navijača pronašla i robu koju su ukrali na jednoj benzinskoj stanici kod Vrčina, tačnije cigarete, piće i igračke sa akciznim markicama Republike Srbije. Zbog divljanja na benzinskoj stanici sudiji za prekršaje biće privedeno 28 navijača zbog izvršenog prekršaja nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje u grupi, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 30 do 60 dana - objasnio je ministar Stefanović u izjavi.

RepublikaFoto: Republika.rs
Nebojša Stefanović

Ministar je upozorio sve one koji se kreću Republikom Srbijom, i naše državljane i naše goste, da se ponašaju u skladu sa propisima i da poštuju zakone Srbije.

- Svako divljačko ponašanje, ponašanje koje uznemirava građane Srbije, nanosi im materijalnu štetu ili ugrožava njihovu bezbednost, biće oštro sankcionisano - poručio je Stefanović.

Da podsetimo, 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Urošbg

03.08.2018 10:30

Pa da su to naši navijaći uradili pa to bi ceo svet znao i svašta bi tu bilo trebalo je ih sve privesti i zabraniti ulazak u zemlju i deportovati ih nazad ali prvo svu štetu da plate a ako nemaju toliko para na dobrotvorni rad da isplate!

Milena

03.08.2018 10:41

Hrvati su pravi divljaci ali u Srbiji ne moze da divljaju. Dobro je sto su uhapseni.

Mašnica

03.08.2018 10:49

Svaka čast našoj policiji na ažurnosti.

Mašnica

03.08.2018 10:51

Bravo na efikasnosti MUP-a.