OVO SU BLISKI LJUDI LUKE BOJOVIĆA KOJI SU UBIJENI!

Autor: Republika

Hronika

28.07.2018

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je u Beogradu u ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu ubijen advokat Luke Bojovića, Dragoslav Ognjanović (1961), a njegov sin je ranjen. Ovo je poslednje u nizu ubistvo nekoga ko je bio blizak Luki Bojoviću, a pre njega živote su izgubili mnogi.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Prema informacijama koje su preneli pojedini mediji, Ognjanović se, navodno, nalazio i na spisku za odstrel koji je sastavio pokojni Šaranović, u cilju da se osveti za ubistvo svog brata Branislava. Sukob između Bojovića i Šaranovića odneo je nekoliko žrtava.

Ognjanović je bio i na sahrani Dragoslava Miloradovića, Bojovićevog kuma, koji je nedavno ubijen na Karaburmi.

Podsećamo, samo u poslednja dva meseca, ubijeni su saradnici i prijatelji Luke Bojovića u Beogradu.

Dragoslav Miloradović – kum Luke Bojovića

Dragoslav Miloradović Gale (44), kum Luke Bojovića, sahranjen je 1. juna 2018. godine na Novom groblju tik uz grob Lukinog brata Nikole.

Dragoslav Miloradović ubijen je sa 15 hitaca ispred svoje perionice u Višnjičkoj ulici. Dva napadača na skuteru i sa kacigama na glavama stali su ispred Miloradovića, koji je sedeo na klupi. Suvozač je sišao sa vozila i iz neposredne blizine pucao u njega. Miloradović je preminuo na licu mesta. Motor koji je korišćen u napadu pronađen je kasnije spaljen u Zvezdarskoj šumi.

RepublikaFoto: e-stock/M. LUČIĆ

Siniša Milić, Lukin blizak saradnik

Siniša Milić, blizak saradnik kriminalca Luke Bojovića, ubijen je 19. juna 2018. godine oko 12.30 sati u eksploziji automobila nedaleko od Autokomande u širem centru Beograda. Milić je likvidiran tzv. "marmeladom". Ovaj eksploziv se lako se priprema, a koristi se čak i u ribolovu. S obzirom na gramažu koja se upotrebi, u krugu od 150 metara gde se ovaj eksploziv baci, ne ostaje ništa osim mrtvo more. Pretpostavlja se da je ubica neko vreme pratio Milića i da je na daljinski aktivirao eksploziv podmetnut pod Milićev džip, prenosi Telegraf.

Milić je bio član barsko-budvanske kriminalne grupe koja se bavi švercom kokaina, pranjem novca, zelenašenjem i likvidacijama, a delovala je pod vođstvom Bojovića.

Rade Rakonjac, Bojovićev ratni drug

Lukin ratni drug sa fronta, Arkanov kum. Ubijen je 2014. godine, usred bela dana, u kafiću u širem centru Beograda. Ovo ubistvo (nerešeno do danas) pripisuje se obračunu Bojovića sa braćom Šaranović, odnosno krvnom osvetom koja je gorela između porodica godinama unazad.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Nikola Bojović, brat Luke Bojovića

Nikola Bojović ubijen je 29. aprila 2013. godine, a u njega je, po naređenju Slobodana Šaranovića, pucao plaćeni ubica Saša Cvetanović, a pomogao mu je Ratko Koljenšić.

Cvetanović je zbog tog ubistva prvostepeno osuđen na 35, a Koljenšić na 30 godina zatvora. Slobodan Šaranović nije dočekao kraj suđenja, ubijen je u Budvi ispred svoje kuće u februaru 2017. godine.

Cvetko Simić Cvele – Lukin najbolji prijatelj

Lukinog najboljeg prijatelja ubio je, prema spekulacijama iz istrage, Sretko Kalinić u Zagrebu 2010. godine. Motiv nije poznat (govorilo se o sukobu zbog devojke). Simić je držao kladionicu Taš” u Beogradu, a bio je i direktor Bojovićevih firmi lociranih u američkom Delaveru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading