BOJOVIĆEV ČOVEK RAZNET MARMELADOM: Eksploziv kojim je raznet Milić se na crnom tržištu prodaje papreno

Autor: Telegraf, Republika

Hronika

20.06.2018

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša Milić (45), pripadnik klana Luke Bojovića, likvidiran je u utorak u Beogradu takozvanom "marmeladom", kako popularno kriminalci nazivaju taj eksploziv.

RepublikaFoto: e-stock/M. LUČIĆ
Fotografije užasa na Voždovcu

Naime, atentator je koristio klasičan eksploziv, spravljen kao smesa više jedinjenja i može se na nabaviti na crnom tržištu u tri zemlje iz regiona: Crnoj Gori, Albaniji i Bosni i Hercegovini.

Međutim, ispituje se da li eventualno eksploziv potiče s jednog od kamenoloma u Srbiji, gde ga mineri koriste.

Kilogram ovog eksploziva na crnom tržištu košta od 1.700 do 4.500 evra. Trenutno se, na osnovu ostataka sa lica mesta, ispituje i poreklo, odnosno na koji način je eksploziv aktiviran - da li je korišćena elektronika mobilnih telefona, ključ za daljinsko otključavanje/zaključavanje vozila ili čak delovi sa elektronske ogrlice za dresuru pasa.

Takozvana "marmelada", lako se priprema, a koristi se čak i u ribolovu. S obzirom na gramažu koja se upotrebi, u krugu od 150 metara gde se ovaj eksploziv baci, ne ostaje ništa osim mrtvo more.

Pretpostavlja se da je ubica neko vreme pratio Milića i da je na daljinski aktivirao eksploziv podmetnut pod Milićev džip, prenosi Telegraf.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

21.06.2018 07:31

Kako u krugu od 150m ne ostaje ništa kada je raznet samo auto a u krugu od 150 metara je sve ostalo?