Iskaz Zorana Marjanovića: IŠAO SAM NASIPOM I PLAČUĆI DOZIVAO JELENU

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Nisam ubio suprugu, tog dana smo zajedno sa ćerkom bili na nasipu. Jelena je otišla da trči, a ja sam ostao s Janom. U jednom trenutku primetio sam da Jelene nema i počeo sam da je zovem na mobilni. Zvao sam je, međutim, ona se nije javljala. Sutradan je pronađeno njeno telo u kanalu" - ovo je u tužilaštvu ispričao Zoran Marjanović (40), koji trenutno na slobodi čeka da li će sud prihvatiti optužnicu i zakazati mu suđenje.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zoran Marjanović

Drug policajac

Marjanović je u svom iskazu do tančina opisao sate od trenutka nestanka supruge, pa sve do pronalaska tela.

- Kretao sam se po nasipu i dozivao Jelenu punim glasom. Jana je sve vreme stajala pored mene i mogu da kažem da se uznemirila kad sam ja počeo glasno da dozivam Jelenu jer sam to radio kroz plač. Potom sam pozvao prijatelja, inače policajca, Borisa Pucića, koji mi je poslao brojeve telefona da prijavim nestanak, međutim, rekli su mi da moram lično da dođem. Nakon toga sam pozvao brata i oca da dođu po mene i Janu - rekao je Zoran i dodao da je otišao u stanicu 29. novembar i prijavio nestanak.

RepublikaFoto: youtube.com/RIJALITI KANAL
Jelena Marjanović

Zoran tvrdio da nije bio u blizini mesta ubistva, ali su analize baznih stanica pokazale da laže

Istragu o nestanku pevačice započeta je istog dana oko 20 sati, a telo je nađeno narednog dana. Iako je Marjanović više puta tokom iskaza, u koji je Srpski telegraf imao uvid, tvrdio da nije bio u blizini mesta gde je pronađeno telo njegove supruge, veštačenje mobilnih telefona i analiza baznih stanici pokazale su drugačije.

Zoran se i više puta tokom saslušanja vadio na ćerku Janu, da ona može da potvrdi njegove reči.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Zoran Marjanović sa ćerkom Janom

Jani nametnut iskaz

- Nijednog trenutka se nisam odvajao od Jane niti smo silazili s nasipa. Dete može da posvedoči. Mi primarno nismo došli odmah na ovaj dunavski nasip kako bi Jelena trčala već smo otišli na takozvano Labudovo jezero. Kada smo tamo stigli, Jelena je videla da je gužva i rekla: "Neću ovde, mnogo je ljudi, idemo na Dunav" - rekao je Marjanović.

Podsetimo, optužnica protiv Zorana je vraćena na dopunu istrage, a između ostalog zatraženo je da se sasluša mala Jana. Tužilaštvo je u novoj optužnici obrazložilo da detetov iskaz nije od značaja za postupak, jer joj je od članova porodice bilo nametnuto šta da kaže.

Harmoničan brak

Zoran je na saslušanju u tužilaštvu rekao da je sa suprugom imao skladan i harmoničan brak.

- Nismo se svađali, lepo smo živeli i lepo se dogovarali, a i radili smo zajedno. I to veče je trebalo zajedno da radimo i da Jelena otpeva neke pesme - rekao je Zoran, koji nakon izlaska iz pritvora u kojem je proveo deset meseci nije nijednom otišao na Jelenin grob.

Bio nedostupan u vreme ubistva

16.25 Zoran napustio kuću
16.36 Stiže na nasip
16.38 Isključuje telefon i postaje nedostupan
16.56 - 17.04 susret Jelene i Zorana (signal registrovan u istoj baznoj stanici)
17.04 Ponovo pali telefon i prvo poziva Jelenu
17.14 Poziva brata Miloša, razgovor traje 30 sekundi
17.41 Zoran poziva Borisa Pucića, razgovor traje 62 sekunde
17.45 Zoran poziva MUP drugi put

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
goga55

24.07.2018 01:41

Vratices se ti ponovop u prdekanu i tvoji pomagaci,jos imas obraz i da pricas,polako sam ces sebi oseci jezik lazljivi!!!