OVDE SE DANAS TRAGA ZA TELOM DANKE ILIĆ: U fokusu i nepristupačan teren

Autor:

Hronika

13.04.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deseti dan potrage za telom Danke Ilić.

OVDE SE DANAS TRAGA ZA TELOM DANKE ILIĆ: U fokusu i nepristupačan teren

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

Policija nastavlja sa intenzivnom potragom za telom dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, koja je nestala 26. marta sa porodičnog imanja. 

U sklopu potrage, pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) iz Beograda i Bora su od utorka angažovani na detaljnom pregledu okoline kuće D. D., osumnjičenog za ovaj tragičan događaj. Takođe, u ponedeljak je pretražen drugi deo Lazarevog kanjona, a poseban fokus je bio na nepristupačnom terenu, uključujući i jamu duboku 70 metara iznad kanjona, prenose mediji.

Policija pretražuje širi atar sela Zlot, pojate kao i nepristupačni teren u Lazarevom kanjonu.


Nakon intenzivne desetodnevne potrage, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo male Danke. Oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje, a na teret im se stavlja krivično delo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni D. D. priznao je zločin, dok se J. S. branio ćutanjem. Takođe, otac i brat jednog od osumnjičenih su takođe uhapšeni pod sumnjom da su pomogli u premestanju tela na nepoznatu lokaciju. Važno je napomenuti da je brat osumnjičenog za ubistvo preminuo u Policijskoj upravi u Boru.

Ovo tragično ubistvo izazvalo je burne reakcije javnosti, a direktor JP "Vodovod" u Boru podneo je ostavku iz moralnih razloga. Takođe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je stav da će predložiti Vladi ponovno uvođenje smrtne kazne za najteža krivična dela, uključujući i ovakve slučajeve.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading