PALI NA AERODROMU "NIKOLA TESLA" ZBOG SADRŽINE KOFERA: Detalji hapšenja državljanina Francuske i Indije

Autor:

Hronika

10.04.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje na aerodromu.

PALI NA AERODROMU "NIKOLA TESLA" ZBOG SADRŽINE KOFERA: Detalji hapšenja državljanina Francuske i Indije

Foto: MUP SRBIJE

Policajci i carinici su u saradnji izvršili hapšenje državljanina Francuske G. Y. G. (39) i državljanina Indije G. R. R. (31) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Hapšenje je izvršeno na Aerodromu "Nikola Tesla".

- Prilikom pregleda kofera koji je, kako se sumnja, francuski državljanin preuzeo od G. R. R., pronađeno je i zaplenjeno oko 19 kilograma marihuane - piše u saopštenju MUP.

- Kada je putnik preuzeo prtljag sa pokretne trake i uputio se ka aerodromskom izlazu, carinici su ga zaustavili u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje. Čim je putnik otvorio kofer, potvrđeno je da u njemu nema ničega sem četiri velike vakum kese sa isušenom biljnom materijom, koja je priručnom analizom odreagovala na marihuanu - saopštili su iz Upravi carina.

Istraga povodom ovog slučaja je u toku, a više detalja biće poznato nakon saslušanja osumnjičenih. 

Foto: MUP SRBIJE

Droga u koferu

Prema zakonima Srbije, krijumčarenje droge je kriminalno delo koje je regulisano krivičnim zakonodavstvom. Ključni zakoni koji se odnose na krijumčarenje droge u Srbiji uključuju:

Krivični zakonik Republike Srbije: Ovaj zakonik definiše i sankcioniše različite oblike krijumčarenja droge. Kazne za krijumčarenje droge mogu biti značajne i uključuju zatvorsku kaznu.

Zakon o kontroli narkotika: Ovaj zakon reguliše proizvodnju, promet i upotrebu narkotika u Srbiji. Propisuje mere kontrole i sankcije za nelegalne aktivnosti vezane za narkotike, uključujući i krijumčarenje.

Zakon o organizovanom kriminalu: Krijumčarenje droge često može biti deo organizovanih kriminalnih aktivnosti. Ovaj zakon reguliše borbu protiv organizovanog kriminala i propisuje kazne za učešće u takvim aktivnostima.

Sankcije za krijumčarenje droge mogu biti stroge i zavise od različitih faktora, uključujući vrstu droge, količinu, ulogu u kriminalnoj aktivnosti i prethodne prestupe. Osim zatvorskih kazni, može biti propisana i novčana kazna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading