OVO JE KLJUČNA KARIKA U ISTRAZI! Forenzičar otkriva šta je glavni DOKAZ u vezi nestale Danke Ilić

Autor:

Hronika

03.04.2024

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deveti dan potrage za Dankom Ilić.

OVO JE KLJUČNA KARIKA U ISTRAZI! Forenzičar otkriva šta je glavni DOKAZ u vezi nestale Danke Ilić

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Danka Ilić nestala je pre devet dana u Banjskom polju pored Bora, a misteriozne okolnosti pod kojima se devojčici izgubio svaki trag otvorile su niz pitanja.

Komentar povodom potrage za nestalom Dankom Ilić dao je Dušan Keckarević, profesor i sudski veštak za forenzičku genetiku.

Keckarević, ističe da je bilo više pretpostavki o tome gde bi devojčica mogla da bude. Na osnovu dobijenih informacija, istraga će biti usmerena, a istražitelji se oslanjaju na moguće informacije koje bi mogle pomoći u rešavanju slučaja.

Forenzičar naglašava da snimak devojčice iz Beča, koja podseća na Danku Ilić, može biti ključna karika u istrazi. Potrebno je detaljno ispitati snimak i sprovesti analizu biometrijskih karakteristika, kako bi se potvrdila autentičnost devojčice. Keckarević ističe da su biometrijski podaci raspored određenih specifičnih tačaka na licu i telu osobe, te da je potrebna precizna analiza kako bi se došlo do pouzdanih rezultata.

- Ako nam snimak daje neku indikaciju, onda će jedino jasna DNK analiza biti definitivna potvrda da se radi o Danki, pogotovo ako vam snimak daje indikacije koje nisu stoprocentno sigurne. Može se desiti da se dođe do tog deteta, ali da opet postoji sumnja, u tom slučaju analize ce biti brže i jednostavnije nego da dolazi majka da to proveri, a možda ni porodica u kojoj je dete na koje se sumnja to ne dozvoli - ističe on za "Blic".

Foto: Republika, Društvene mreže

Informacije o nestaloj Danki Ilić

U potrazi za nestalom Dankom, Keckarević naglašava da je DNK analiza najbolja potvrda identiteta. Ističe da će jasna DNK analiza biti definitivna potvrda da se radi o Danki, posebno ako postoji sumnja u identitet devojčice. Na osnovu DNK analize, moguće je utvrditi da li je Danka bila na određenom mestu, pružajući tako ključne informacije u potrazi za nestalom devojčicom.
 

Keckarević ističe da je važno uključiti i psihologe i socijalne službe u istražne radnje, kako bi se na pravi način pristupilo celokupnoj situaciji. Naglašava da je potrebno raditi oprezno sa Dankinim bratom kako dete ne bi bilo dodatno preplašeno, te da su u ovakvim slučajevima psiholozi od ključnog značaja za pravilan pristup istrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading