DUŠKU ŠARIĆU UKINUT PRITVOR: Sud prihvatio jemstvo od 800.000 evra i odredio mu kućni pritvor s nanogicom!

Autor:

Hronika

03.04.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duško Šarić pušten iz pritvora uz jemstvo od 800.000 evra

DUŠKU ŠARIĆU UKINUT PRITVOR: Sud prihvatio jemstvo od 800.000 evra i odredio mu kućni pritvor s nanogicom!

Foto: e-stock/A. BAČLIJA

Duško Šarić


Danas je Duško Šarić, brat Darka Šarića, pušten iz pritvora uz određeno jemstvo od 800.000 evra, dok je Milanu Vučiniću određeno jemstvo od 300.000 evra. Pored toga, određena mu je mera kućnog pritvora. Sudija Zoran Šešić je saopštio da po uplati jemstva sledi kućni pritvor. Duško Šarić se tereti da je bio član kriminalne grupe koju je organizovao njegov stariji brat u cilju diskreditacije i planiranja ubistva svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

- Određuje se jemstvo Dušku Šariću 800.000 evra, a Milanu Vučiniću 300.000 evra i određuje se mera kućnog pritvora. Dakle, kada uplatite jemstvo, idete u kućni pritvor - saopštio je sudija Zoran Šešić.


Sporne poruke i rođenje deteta

Na suđenju su izvedene poruke koje su, prema tvrdnjama tužilaštva, razmenjivali braća Duško i Darko Šarić. Sporna poruka koja se odnosila na rođenje deteta Darka Šarića izazvala je pažnju. Naime, prema navodima tužilaštva, poruka je poslata u vreme dok je Duško bio u pritvoru, dok se iz izvoda matične knjige rođenih vidi da je dete rođeno pola sata kasnije. Advokati su istakli da je vreme poruke netačno i da ne odgovara realnom vremenu rođenja deteta. Takođe, osporavaju i identitet osobe koja je slala poruke.

Novi detalji o Skaj komunikacijama

Suđenje je nastavljeno izvođenjem Skaj komunikacija, a među njima su bile i poruke koje se odnose na rođenje deteta Darka Šarića. Advokati su istakli da su pronašli niz neregularnosti u navodnim porukama, uključujući i činjenicu da su neki od pinova slali poruke na koje niko nije odgovarao.

Optužbe i negiranja

Duško Šarić je negirao optužbe i istakao da nikada ranije nije osuđivan, te da se dobrovoljno predao pravosuđu. S druge strane, i braća Šarić su negirala da su razmenjivala sporne poruke, a advokati su isticali niz nelogičnosti i neregularnosti u navodnim dokazima tužilaštva.

Suđenje se nastavlja

Nastavak suđenja je zakazan za 22. april, a očekuje se dalje iznošenje dokaza i argumentacije obe strane. Sporne poruke i njihova verodostojnost biće jedan od ključnih elemenata ovog postupka. Tužilaštvo je najavilo da će dodatno objasniti kontekst poruka koje su izazvale pažnju tokom suđenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading