ONI MOGU DA ODIGRAJU KLJUČNU USLUGU U RAZREŠENJU MISTERIJE NESTANKA DANKE ILIĆ: Majka Ivana pod lupom policije!

Autor:

Hronika

30.03.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa kolegama iz MUP-a, detaljno su pretražili tunel.

ONI MOGU DA ODIGRAJU KLJUČNU USLUGU U RAZREŠENJU MISTERIJE NESTANKA DANKE ILIĆ: Majka Ivana pod lupom policije!

Foto: ST/Tamara Pavišić

Nestanak dvogodišnje Danke Ilić iz Banjskog polja kod Bora izazvao je veliku zabrinutost u celoj Srbiji, a stručnjaci odeljenja za Visokotehnološki kriminal MUP-a Srbije mogli bi da odigraju ključnu ulogu u rešavanju ove misterije.

Prema saznanjima Informera, stručnjaci MUP-a pokušaće da povrate izbrisane poruke i pozive iz Ivaninog telefona, što bi moglo da pruži ključne detalje koji nedostaju istrazi. Majka nestale devojčice, Ivana, je pod lupom policije zbog neuobičajeno hladnokrvnog ponašanja nakon nestanka deteta, kao i zbog izbrisanih poruka i poziva sa njenog mobilnog telefona. Iako još uvek nije osumnjičena za direktno učešće u nestanku, neke okolnosti ukazuju na to da Ivana možda nešto krije.


Specijalistički timovi za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije iz Beograda i Novog Sada, zajedno sa kolegama iz MUP-a, detaljno su pretražili tunel, podzemne kanale i šahte u rejonu Banjskog Polja do grada Bora. Međutim, nisu pronađeni nikakvi tragovi koji bi ukazali na to da se mala Danka Ilić nalazila na tom mestu. Nakon više od 70 sati detaljne pretrage terena, pripadnici MUP-a nastavljaju intenzivan operativni rad na pronalasku devojčice i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti nestanka deteta.

Iako je majka devojčice bila pod lupom javnosti, u petak inspektori nisu pozvali Dankinog oca Miloša na informativni razgovor, a navodno je prošao i poligrafsko ispitivanje. 

Srbija ulazi u peti dan potrage za nestalom Dankom Ilić. Dvogodišnjoj devojčici se svaki trag izgubio ispred porodične vikendice u Banjskom polju, kada je kako je majka navela izvela svog sina Ivana i ćerku Danku da se istrče.

Majka nestalog deteta se i dalje nalazi u policijskoj stanici. Kako je žena u blaženom stanju nije išla na poligrafsko testiranje. Kako se navodi usled hormonalnog disbalansa rezultati poligrafskog istraživanja ne bi bili validni.

Tokom jučerašnjih sati policija zajedno sa žandarmerijom prečešljala je tinele koji se nalaze ispod kuće i nažalost nisu pronađeni nikakvi tragovi male izgubljene devojčice.

Prema nekim od poslednjih informacija, vatrogasci su spremni da pretraže sve kanale koji vode do jezera u blizini Banjskog polja, a možda će tokom istrage biti potrebno da se pregleda i celo jezero.

Meštanima sela su date instrukcije da ne razgovaraju sa novinarima, kako ne bi ometali istragu. Tako da je većina njih nastavila sa životnim rutinskim obavezama, ne želeći da komentariše bilo šta što bi se usprotivilo volji policije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading