UZEO DA POPRAVI AUTO, PA GA PRODAO?! Saslušan osumnjičeni za prevaru u Beogradu, preti mu kazna do pet godina

Autor:

Hronika

21.05.2024

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je delimično priznao izvršenje krivičnog dela.

UZEO DA POPRAVI AUTO, PA GA PRODAO?! Saslušan osumnjičeni za prevaru u Beogradu, preti mu kazna do pet godina

Foto: RINA

Dana 21.05.2024. godine, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu saslušao je uhapšenog D.I. (rođenog 1981. godine) zbog krivičnog dela Prevara iz člana 208. Krivičnog zakonika. Okrivljeni je osumnjičen da je, sredinom aprila meseca 2024. godine, izvršio krivično delo na način što je prevario oštećenu osobu, kojoj je dao svoj automobil na popravku, a potom ga prodao bez njenog znanja i saglasnosti.

Izgubljeni automobil pronađen nakon raspisane potrage

Nakon što je oštećena prijavila nestanak automobila, za vozilom je raspisana potraga, koja je rezultirala pronalaskom istog.

Osumnjičeni je delimično priznao izvršenje krivičnog dela, što je dovelo do određivanja pritvora od strane Trećeg osnovnog suda u Beogradu, na predlog tužilaštva.


Pozadina slučaja

Oštećena je dala svoj automobil na popravku D.I, uz dogovor da se automobil ne prodaje bez prepisa. Međutim, nakon što je automobil popravljen, osumnjičeni se iselio iz stana bez znanja vlasnice automobila i prodao vozilo. 

Saslušanje osumnjičenog D.I. predstavlja početak pravnog procesa koji će utvrditi konačnu odgovornost za izvršeno krivično delo. U narednom periodu očekuje se dalji razvoj situacije i donošenje sudskih odluka u skladu sa zakonom.

U Srbiji, krađa automobila se tretira kao ozbiljno krivično delo prema Krivičnom zakoniku. Kazne za ovo delo variraju u zavisnosti od okolnosti, kao što su vrednost ukradenog automobila, upotreba nasilja ili pretnji tokom krađe, kao i eventualna šteta nanesena prilikom izvršenja dela.

Osnovno krivično delo krađe automobila može rezultirati zatvorskom kaznom od šest meseci do pet godina. Ako je krađa izvršena uz upotrebu nasilja ili oružja, kazna može biti značajno strožija, u rasponu od tri do dvanaest godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading