"SVE SMO PRETRAŽILI, DETE NIJE MOGLO DA PREGAZI TAJ TEREN!" Izjave lovaca povodom potrage za malom Dankom Ilić! (VIDEO)

Autor:

Hronika

28.03.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za nestalom Dankom Ilić je danas ušla u treći dan.

"SVE SMO PRETRAŽILI, DETE NIJE MOGLO DA PREGAZI TAJ TEREN!" Izjave lovaca povodom potrage za malom Dankom Ilić! (VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić, Facebook

 

 

Danas je treći dan potrage za Dankom Ilić, dvogodišnjom devojčicom koja je stala u utorak u Banjskom polju, predgrađu Bora.

Kako saznaje Republika sa lica mesta, teren oko mesta gde je devojčica nestala je pretražen.

Lovci koji su pretraživali teren su na licu mesta još uvek i čekaju da krenu ponovo u potragu za Dankom.

Predsednik udruženja lovišta Bakar Aca Kušlić je sumnjiv po pitanju toga da se devojčica sama izgubila u šumi.

- Mi čim smo čuli tog dana da je dete izgubljeno mi smo se organizovali - lovci i došli smo pred lovačko udruženje i onda smo došli u Banjsko polje, išli smo putevima, znamo kojih puteva ima da bi se spustili u Banjsko polje. Do uveče smo bili, a uveče smo morali da napustimo, ostala je samo policija i vatrogasci. Onda smo se dogovorili da se nadjemo ujutru u 06:30 ispred lovačkog udruženja i opet da dođemo. Mi smo zvali, međutim rekli su nam da budemo u pripravnosti, zvaće nas ako bude trebalo. Ništa nismo zatekli na terenu, sve smo pretražili gde znamo gde su staze. Sišli smo ovde dole, ništa nismo uočili, ništa nismo videli što se toga tiče. Ovde su teški tereni, mi uvek tuda idemo u lov, ja mislim da dete ne bi moglo tuda da prođe. Ipak je malo dete, ima dve godine, ne bi moglo da pregazi taj teren, moglo je da ode nekoliko metara, ali da uđe u trnje i rastinje verovatno ne - kaže Aca Kušlić, predsednik udruženja lovišta Bakar.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Aca Kušlić

 

Predsednik udruženja lovišta Bakar Bor Zoran Dojković je rekao da su lovci spremni svakog trenutka da pomognu u traženju Danke Ilić.

- Mi smo prvog dana potrage izašli na lice mesta sa masom lovaca, juče smo tu zatekli masu sugrađana, stvarno je bilo mnogo ljudi, svi su se dali u potragu za detetom i negde oko 8 sati je sve to išlo uz saglasnost policije. Policija je vodila celu akciju. Oko 8 sati su nas policajci povukli iz šume da bi mogli dronovima da rade svoj posao, psi i tako dalje. Dogovor je bio da se ujutru pojavimo sa većim brojem lovaca, međutim onda je odlučeno da to rade samo profesionalne službe i mi čekamo, ukoliko bude potrebna naša pomoć. Nema opasnosti od divljači, svaka divljač se sklanja od prisustva ljudi, čak i od male dece. Po meni su šanse da se to desi ravne nuli da je neka divlja životinja učinila nešto nažao devojčici. Ne verujem da je moguće - kaže Zoran Dojković

Foto: ST/Vladimir Lukić

Zoran Dojković

Nastavak potrage za devojčicom će se odvijati operativnim putem, nakon što je utvrđeno da se ne nalazi unutar 10 kvadratnih kilometara od mesta nestanka. Policija će ispitati ljude koji su bili u blizini neposredno pre ili nakon nestanka devojčice, kako bi se utvrdili detalji koji su možda propušteni tokom dosadašnje istrage.

Takođe, tokom noći se pojavila informacija da je Danka Ilić pronađena, što se kasnije pokazalo kao netačno. Svi koji su bili u blizini devojčice su pod sumnjom, ali to ne znači da se smatraju krivim.

U potrazi za Dankom Ilić, čiji je nestanak prijavljen u utorak, učestvovalo je više od 500 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova - Žandarmerija, policija opšte nadležnosti, Uprava kriminalističke policije, Uprava za tehniku, Helikopterska jedinica, Sektor za vanredne situacije, Uprava saobraćajne policije, Policijska uprava u Boru, kao i Gorska služba spasavanja i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Danka Ilić je nestala u ponedeljak oko 13:45 sati, i u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Sistem "Pronađi me" je aktiviran prvi put u Srbiji, a devojčica je opisana kao devojčica smeđe kose, braon očiju, visine oko 85 centimetara.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading