PRETIO BOMBAMA I TERORISTIČKIM NAPADIMA! Uhvaćen dečak (13) u Beogradu!

Autor:

Hronika

27.03.2024

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija ovog trinaestogodišnjaka pronašla i dokaze o slanju većeg broja pretnji.

PRETIO BOMBAMA I TERORISTIČKIM NAPADIMA! Uhvaćen dečak (13) u Beogradu!

Foto: Nebojša Mandić, Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, kao i policijskim službenicima PU za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije i Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma, identifikovali su trinaestogodišnjaka koji je slao poruke preteće sadržine školama u Srbiji.

Trinaestogodišnji dečak je 25. marta ove godine putem servisa elektronske pošte slao poruke preteće sadržine u kojima je širio paniku upozoravajući na navodni teroristički napad i eksplozivne naprave podmetnute u školama, čime je izazvao paniku kod većeg broja dece i građana u Republici Srbiji.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija ovog trinaestogodišnjaka pronašla i dokaze o slanju većeg broja pretnji.

S obzirom na činjenicu da je izvršilac dete mlađe od 14 godina koje po zakonu nema krivičnu odgovornost, protiv roditelja će biti podneta prijava u skladu sa zakonom.

Podsećamo da je srpska policija i početkom marta ove godine predanim radom identifikovala dečaka, starog 12, godina, koji je školama u Beogradu i drugim institucijama, slao dojave o bombama.

Policija je u Beogradu izvršila pretres stana i drugih prostorija dvanaestogodišnjaka, povodom većeg broja pretnji o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, upućenih 29. Februara i 1. marta ove godine, Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu, OŠ „14. oktobar“ u Loznici, Srednjoj školi u Kladovu, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, OŠ „Vladimir Rolović“, Gimnaziji „Patrijarh Pavle“ i OŠ „14. oktobar“, sve u Beogradu.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading