"ZA MENE JE MISTERIJA KAKO JE DEVOJČICA NESTALA IZ VIDOKRUGA MAJKE": Spasić ne isključuje mogućnost otmice, ali ga čudi više stvari

Autor:

Hronika

27.03.2024

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši pripadnik službe državne bezbednosti pomno prati potragu za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić išćekujući srećan kraj.

"ZA MENE JE MISTERIJA KAKO JE DEVOJČICA NESTALA IZ VIDOKRUGA MAJKE":  Spasić ne isključuje mogućnost otmice, ali ga čudi više stvari

Foto: printscreen/TV Prva, facebook

Božidar Boža Spasić dugogodišnji obaveštajac i pravnik, kao i većina Srba veoma aktivno prati kako policija sa resursima u punom kapacitetu, pretražuje mesto Banjsko polje i njegovu okolinu, u nadi da pronađu nestalu devojčicu Danku Ilić.

 - Moment kako je mala Daša nestala iz vidokruga majke je za mene misterija-  ističe on.

Spasića je nestanak devojčice podsetio na ranije nestanke dece širom sveta.

- Čitav slučaj, a to je sada već na ivici katastrofe podseća na neke svetske nestanke upravo dece Dankinog uzrasta - rekao je Boža za Republiku. 

Potragu koju prate svi domaći mediji, kao i brojni iz inostranstva, Spasić ocenjuje kao izuzetno sprovedenu.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Devojčicu je čuvala mama kad je nestala 

S obzirom na to obim istrage i primenu sistema "pronadji me ", smatram da je država u ovom slučaju bukvalno preuzela i preduzima sve mere ili tačnije više od ovoga nema - zadovoljno kaže Spasić.

On skreće pažnju da policija "češlja"sve okolnosti.

- Interesantan je podatak da su roditelji devojčice ispitivani u policiji, što je rutinska procedura,i uglavnom ih pitju o medjusobnim, porodičnim i drugim okolnostima u kojima je živela ova mala devojčica - ističe on. 

Bivši obaveštajac kaže da ga slučaj nestale devojčice u Banjskom polju podseća na nestanak trogodišnje Maše P. koja je u martu  2015. godine oteta u ulici Braće Jerković u Beogradu. Mala Maša je oteta iz ruku svoje majke Mirjane da bi samo dva i po sata kasnije, devojčica bila vraćena svojim roditeljima, a njeni otmičari Francuzi uhapšeni. 

- Otmica kao mogućnost je vrlo komplikovana ali se nikada ne isključuje. Podsećam na slučaj male Maše - rekao je Božidar. 

O mogućnosti da se Danka zagubila naš sagovornik misli da je skoro neverovatna.

- To je dete koje nije u stanju da samo odluta par stotina metara -zaključuje Spasić.

BONUS VIDEO

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mira

28.03.2024 23:15

Kaže komšija da je Danka imala autizam i da je padala u nesvest, zato su roditelji sumljivi