OGLASILI SE IZ ATELJEA 212 POVODOM HAPŠENJA UPRAVNIKA POZORIŠTA! Evo šta poručuju iz beogradskog teatra!

Autor:

Hronika

26.03.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji policije i tužilaštva priveden je veći broj osoba, osumnjičenih da su godinama iznosili skupoceno ordenje i druge slične dragocenosti iz zgrade SIV na Novom Beogradu. Među njima je i Novica Antić.

OGLASILI SE IZ ATELJEA 212 POVODOM HAPŠENJA UPRAVNIKA POZORIŠTA! Evo šta poručuju iz beogradskog teatra!

Foto: Wikipedia

Novica Antić, upravnik beogradskog pozorišta Atelje 212, uhapšen je kao član grupe koja je krala ordenje iz zgrade SIV, ekskluzivno je saznala Republika. Njemu je, nakon saslušanja, određen pritvor do 30 dana, koji može biti i produžen.

Ovim povodom kontaktirali smo Atelje 212, koji se tokom celog dana nisu oglašavali za naš portal. Nakon poruka i poziva na koje nismo dobili odgovore onda kada smo ih tražili, a nakon objavljivanja vesti da je Novica Antić priveden, usledilo je saopštenje ovog beogradskog teatra.

Republika

Foto: ATA Images

Novica Antić

Zvanično saopštenje prenosimo u celosti: 

- Situacija u kojoj se Novica Antić trenutno nalazi (istražne radnje koje se odnose na period pre više od 10 godina, za koji važi pretpostavka nevinosti i koje nisu u vezi sa funkcijom koju obavlja u Ateljeu 212), ne dovodi u pitanje funkcionisanje pozorišta po ranije utvrđenim planovima rada. Očekujemo da će se u narednom periodu okončati postupak istrage i da će se on vratiti na posao koji obavlja - navode iz Ateljea 212.

Podsećamo, u velikoj akciji policije i tužilaštva priveden je veći broj osoba, osumnjičenih da su godinama iznosili skupoceno ordenje i druge slične dragocenosti iz zgrade SIV na Novom Beogradu. Kako se procenjuje, odneto je ukupno 43.000 komada.

Antić (63) na mesto upravnika kultnog pozorišta postavljen je u septembru 2019. Njegovo imenovanje pratili su protesti pojedinih glumaca. Nasledio je Branimira Brstinu na tom mestu. U dva mandata bio je državni sekretar u Ministarstvu kulture, počev od 2001. godine.
 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading