ANTIĆ PRIVEDEN ZBOG PRONEVERE? Evo zbog čega je policija pretresala kuću predsednika vojnog sindikata!

Autor:

Hronika

27.02.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajci su rano jutros u Kragujevcu, po nalogu tužioca, ušli u kuću Novice Antića

ANTIĆ PRIVEDEN ZBOG PRONEVERE? Evo zbog čega je policija pretresala kuću predsednika vojnog sindikata!

Foto: shutterstock

Policija

U velikoj akciji pripadnika UKP uhapšen je vrh vojnog sindikata.

Priveden je Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata.

Kako saznaje portal Republika, radi se o višemilionskim proneverama sindikalnog novca od strane predsednika vojnog sindikata i njemu bliskih lica.

Policajci su rano jutros u Kragujevcu, po nalogu tužioca, ušli u kuću Novice Antića i započeli pretres koji je u 8.45 časova još uvek trajao.

Antiću je, kako tvrdi advokat, oduzet mobilni telefon, a eventualno rešenje o zadržavanju još nije doneto.

Lunić je rekao da pretpostavlja da su razlog pretresa Antićeve aktivnosti u Vojnom sindikatu i da će najverovatnije biti priveden tužilaštvu u Novom Sadu, koje je teritorijalno nadležno za Sombor, gde je sedište tog sindikata.

- Novica Antić uhapšen je zbog krivičnog dela pronevera i to jer je doneo odluke kojim se Predragu Jevtiću, sekretaru VS, isplatio neosnovano tri i po miliona dinara. Takođe, preuzimao je telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1.5 miliona. Kao i što je Dušku Tolmacu, zameniku VS, isplatio oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata - piše u saopštenju MUP.

Dodaje se i da su privedeni i Duško Tolmac, zamenik predsednika Vojnog Sindikata, kao i Predrag Jevtić, generalni sekretar te organizacije.

- Tolmac je priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo Pronevera jer je Novici Antiću suprotno aktima sindikata pribavio korist od 6.2 miliona dinara.  Predrag Jevtić je uhapšen zbog sumnje u krivično delo pronevera i to jer je mobilne telefone i opremu sindikata, prodavao i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist od preko milion i po dinara - dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading