HAPŠENJE U ZRENJANINU: Muškarac osumnjičen da je ojadio državu za 158 miliona!

Autor:

Hronika

25.03.2024

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac uhapšen u Zrenjaninu zbog utaje poreza.

HAPŠENJE U ZRENJANINU: Muškarac osumnjičen da je ojadio državu za 158 miliona!

Foto: shutterstock

Policija

U Zrenjaninu je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, lišeno slobode jedno lice zbog sumnje da je izvršilo krivično delo poreske utaje u iznosu od preko 158 miliona dinara, oštećujući budžet Republike Srbije, saopštila je danas Poreska uprava.

Prema saopštenju, osumnjičeni, koji je u svojstvu odgovornog lica privrednog društva, sumnjiči se da je u periodu od 1. oktobra 2023. do 31. januara ove godine u poslovnim knjigama evidentirao račune neistinite sadržine o navodno izvršenoj nabavci dobara i usluga u iznosu od 189.205.153 dinara (bez obračunatog PDV) od drugog privrednog subjekta. Na taj način, neosnovano je iskazao pravo na odbitak prethodnog PDV u ukupnom iznosu od 37.841.031 dinara.



Neosnovano iskazano pravo na odbitak PDV-a

Osim toga, osumnjičeni se tereti da je u periodu od 1. septembra prošle godine do 5. januara ove godine podigao gotovinu u iznosu od 221.875.000 dinara sa računa istog privrednog subjekta, zadržavši istu za sebe. Na taj način je izbegao obračun i plaćanje poreza na druge prihode u ukupnom iznosu od 120.524.692 dinara.

Osumnjičeni je uhapšen u zajedničkoj akciji inspektora Sektora Poreske policije - Operativnog odeljenja Novi Sad i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Odsek za suzbijanje privrednog kriminaliteta. Nakon hapšenja, osumnjičenom je određena mera zadržavanja od 48 sati, nakon čega će, uz podnošenje zajedničke krivične prijave, biti sproveden nadležnom javnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading