MUŠKARCU ODUZETO VOZILO ZBOG OVOG PREKRŠAJA! Koja je nova mera zakona o bezbednosti saobraćaja?

Autor:

Hronika

06.03.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi zakon o bezbednosti saobraćaja: Vozilo oduzeto vozaču koji je višestruko prekršio propise.

MUŠKARCU ODUZETO VOZILO ZBOG OVOG PREKRŠAJA!  Koja je nova mera zakona o bezbednosti saobraćaja?

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Policajci u Zrenjaninu su primenili novu meru Zakona o bezbednosti saobraćaja tako što su privremeno oduzeli vozilo dvadesetčetvorogodišnjem vozaču koji je već pravnosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja. Ovo je prva primena nove mere od kada je zakon stupio na snagu, a vozaču će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava.

Vožnja bez vozačke dozvole i prethodne osude

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su zaustavili vozača (24) automobila „volvo“ u Sečnju, koji je vozio bez vozačke dozvole i to u vreme trajanja isključenja iz saobraćaja. Nakon provere, saobraćajna policija je utvrdila da je sudija Prekršajnog suda ovog vozača u poslednje dve godine dva puta pravnosnažno osudio zbog težih saobraćajnih prekršaja, što je bio osnov za primenu nove mere Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Privremeno oduzimanje vozila po novom zakonu

Nova mera iz Zakona o bezbednosti saobraćaja omogućava privremeno oduzimanje vozila od učinioca koji je pravnosnažno osuđen za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja u prethodne dve godine. Ova mera ima za cilj da se vozači koji kontinuirano krše saobraćajne propise suoče sa ozbiljnijim posledicama, kako bi se povećala bezbednost na putevima.

Izvor (24 sedam)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading