"IŠAO JE OD VRATA DO VRATA I TRAŽIO POMOĆ": Komšije o dečaku (12) koji je naleteo biciklom na staricu (91), koja je od povreda preminula - "PONEO SE KAO ODRASTAO ČOVEK"

Autor:

Hronika

24.03.2024

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvanaestogodišnji dečak neće krivično odgovarati.

"IŠAO JE OD VRATA DO VRATA I TRAŽIO POMOĆ": Komšije o dečaku (12) koji je naleteo biciklom na staricu (91), koja je od povreda preminula - "PONEO SE KAO ODRASTAO ČOVEK"

Foto: Shutterstock

Preksinoć se dogodila bizarna nesreća u Bogatiću, kada je dvanaestogodišnji dečak biciklom naleteo na stariju ženu (91) koja je, nažalost, od zadobijenih povreda kasnije preminula u šabačkoj bolnici. 

Naime, starica je izašla iz svog dvorišta i kada je zakoračila na trotoar, na nju je naleteo maloletnik na biciklu. Iako je pokušao da zakoči i da izbegne udarac, dečak je pao sa bicikla. Nesrećna žena je izgubila kontrolu i pala je na trotoar, udarila glavom o beton i izgubila svest. 

Ono što je sve u komšiluku šokiralo, bila je brza reakcija dečaka koji ima samo 12 godina.

- On je odmah ustao i dotrčao do žene da joj ukaže pomoć. Kada je shvatio da je baka teško povređena i da leži bez svesti, te da on ne može nikako da joj pomogne, on je utrčao u njenu kuću kako bi potražio pomoć od njenih najbližih. Tamo ga niko od zvuka televizora nije čuo, pa je prešao u susedno dvorište i objasnio šta se dogodilo, a onda kod komšija preko puta sa kojima je starica bila bliska i oni su pozvali hitnu pomoć - navodi komšija i dodaje:

- Neverovatno je kako tako mlado biće ume da se snađe u sekundi. Poneo se kao odrastao čovek, pitanje je ko bi od nas starijih tako odreagovao.

Dvanaestogodišnji dečak neće krivično odgovarati.

- Nezahvalno je govoriti o nečijoj krivici. Ni dečak koji je krenuo biciklom na trening niti starica koja se uputila kod komšinice nisu mogli predvideti šta će se dogoditi u deliću sekunde. Za staricu je, na žalost, bio koban, a dečak će verovatno imati traume i biće mu potrebna stručna pomoć psihologa - komentarisao je izvor iz istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading