UŽAS U AUTOBUSU NA LINIJI 15: Indijac dodirivao maloletnicu, određen mu pritvor

Autor:

Hronika

18.03.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priznao krivicu

UŽAS U AUTOBUSU NA LINIJI 15: Indijac dodirivao maloletnicu, određen mu pritvor

Foto: Shutterstock

Danas je u prostorijama Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, održano je saslušanje K.D., državljanina Indije, rođenog 1993. godine, u vezi sa sumnjom da je izvršio krivično delo Polno uznemiravanje.

Osumnjičeni je optužen da je, dok su se nalazili u autobusu linije broj 15, neprimereno dodirivao maloletnu oštećenu, čime joj je povredio dostojanstvo i izazvao strah i poniženje.

Tokom saslušanja, osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela. Kao rezultat toga, Treći osnovni sud u Beogradu, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, odredio je pritvor osumnjičenom na period od 30 dana.

Reakcija nadležnih organa na ovaj slučaj pokazuje njihovu odlučnost da ozbiljno shvate krivična dela ovog tipa i da pruže zaštitu žrtvama. Brzo postupanje tužilaštva i suda ukazuje na značaj pravovremenog reagovanja u situacijama ovakve prirode.

Republika

Foto: Rina

Policija

Prema odredbama Krivičnog zakonika, osumnjičenom se može suditi za krivično delo Polno uznemiravanje iz člana 182a stav 2. Ukoliko bude proglašen krivim, suočava se sa ozbiljnim zakonskim posledicama.

Ovaj slučaj naglašava potrebu za kontinuiranom edukacijom i podizanjem svesti o značaju poštovanja tuđeg dostojanstva i granica. Prevencija sličnih slučajeva zahteva angažovanje celokupnog društva u borbi protiv polnog uznemiravanja i zaštiti žrtava. Takođe, važno je pravovremeno reagovanja nadležnih organa u suočavanju sa krivičnim delima polnog uznemiravanja. Pitanje zaštite maloletnih osoba od ovakvih postupaka zahteva ozbiljan pristup sistema pravosuđa i društva u celini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading