JUNAČKI SE BORILA DA NE PUSTI SUZU, A ONDA SE SLOMILA! Nastavnica istorije koju je Kosta PRVU UPUCAO u UČIONICI SMRTI, grlila učenike - POTRESNE SCENE! (FOTO)

Autor:

Hronika

18.03.2024

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavnica se mesecima oporavljala od teških rana.

JUNAČKI SE BORILA DA NE PUSTI SUZU, A ONDA SE SLOMILA! Nastavnica istorije koju je Kosta PRVU UPUCAO u UČIONICI SMRTI, grlila učenike - POTRESNE SCENE! (FOTO)

Foto: ST/Dragan Kadić

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović, koja je držala čas razredu 7/2 u OŠ "Vladislav Ribnikar" kada je monstrum Kosta Kecmanović zapucao, prvi put se pojavila u javnosti noćas u Sava Centru na događaju koji je upriličen u sećanje na jednu od stradalih devojčica Angelinu Aćimović.

Tatjana Stevanović, inače je prva osoba koja je upucana kada je Kosta otvorio vrata učionice smrti i oporavljala se od posledica ranjavanja mesecima u bolnici. Nastavnica je pogođena sa 3 od 57 metaka koliko ih je 3. maja ispalio dečak ubica.

Tokom ovog događaja u Sava Centru, nastavnica se hrabro držala boreći se da ne zaplače, ali se u jednom trenutku slomila i nije mogla da zaustavi suze. Scene su bile još potresnije kada je zagrlila svoje učenike sa kojima je tog dana preživela pravi pakao.

Podsećanja radi, u znak sećanja na Angelinu Aćimović i sve žrtve tragičnog događaja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Duboni i Malom Orašju 3. i 4. maja 2023, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove ćerke. Fondacija "Angelina" ima za cilj da čuva sećanje na žrtve i da spreči slične tragedije u budućnosti. Njen rad će se fokusirati na edukaciju dece, roditelja i nastavnika o opasnostima koje donosi internet i društvene mreže.

Podsetimo, otac pokojne Angeline u znak sećanja na ćerku recitovao je stihove poesme posvećenu njoj, a onda je hor otpevao numeru "Deca neba".

Mi smo deca neba, Oca nebeskog

Sve što smo, i što imamo

sve nam je dao Bog

Utehu i snagu, radost, istinu

ljubav, veru, nadu, da On je uvek tu

Gladni smo samo neba

hleba nebeskog

zemlja nema, sve što nam treba

siti smo prolaznog. -

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading