NASTAVNICA ISTORIJE PRVI PUT NAKON MASAKRA U ZAGRLJAJU SA DECOM: Držala je čas kada je Kosta Kecmanović zapucao, a večeras je došla da podrži roditelje ubijene Angeline! (GALERIJA)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tatjana Stevanović bi­la je pr­va oso­ba u ko­ju je ma­lo­let­nik pu­cao ka­da je otvo­rio vra­ta uči­o­ni­ce.

NASTAVNICA ISTORIJE PRVI PUT NAKON MASAKRA U ZAGRLJAJU SA DECOM: Držala je čas kada je Kosta Kecmanović zapucao, a večeras je došla da podrži roditelje ubijene Angeline! (GALERIJA)

Foto: ST/Dragan Kadić

Nastavnica istorije Tatjana Stevanović, koja je držala čas kobnog 3. maja kada je u učionicu uleteo Kosta Kecmanović, pojavila se večeras u Sava Centru na događaju povodom sećanja na jednu od nastradalih devojčica - Angelinu Aćimović.

Pognute glave, Tatjana je tokom cele večeri pokušavala da ostane jaka, međutim, nije joj pošlo za rukom.

Ona je sve vreme grlila decu, a kako se može videti na fotografijama, emocije niko nije mogao da kontroliše, ni ona, a ni njeni učenici.

3. maja, Tatjanu su pogodila tri od 57 metaka koje je ispalio maloletni zločinac.

U Klinici za rehablitaciju u Sokobanjskoj, Tatjana je ležala nekoliko meseci, zaključili su da nervi leve noge, ipak, možda, mogu da se regenerišu. 

Vlada Republike Srbije usvojila je Odluku o posebnom javnom priznanju kojom se nastavnici istorije Osnove škole „Vladislav Ribnikar" iz Beograda Tatjani Stevanović, kao izraz podrške i poštovanja za iskazanu ličnu hrabrost prilikom ranjavanja u toku izvođenja nastave u masovnoj pucnjavi 3. maja 2023. godine, dodeljuje ovo posebno javno priznanje.

Inicijativu da se nastavnici Tatjani Stevanović dodeli ovakvo priznanje pokrenule su nastavnice Nataša Vasić i Marija Crnojević sa kolegama, i bivši učenici OŠ „Vladislav Ribnikar", za šta je prikupljeno više od 13.000 potpisa građana. S obzirom na to da je u pitanju tema za koju je javnost veoma zainteresovana, da se radi o izuzetnom jedinstvenom slučaju dodele javnog priznanja u vidu doživotnog mesečnog novčanog primanja i da je predložena mera dobila razmere koje su poprimile opšti značaj, Vlada Srbije odlučila je da prihvati tu inicijativu, koja dolazi iz sistema obrazovanja i koja je široko podržana među građanima

Da podsetimo, u znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na sve žrtve nastradale 3. i 4. maja 2023. u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove ćerke. Rad fondacije „Angelina“ biće usmeren na čuvanje uspomene na žrtve, kao i prevenciju takvih tragedija u budućnosti kroz upoznavanje dece, roditelja i nastavnika sa opasnostima koje nose internet i društvene mreže. 

Na večerašnjem događaju prikazane su haljine 16 modnih dizajnera rađenih po skicama Angeline Aćimović, uz prigodan prateći program i projekciju filma o Angelini. Haljine će nakon događaja biti izložene u poslovnom delu Sava Centra. Svi koji budu želeli da podrže misiju fondacije, imaće mogućnost da kupe izložene haljine, a sva sredstva biće usmerena u njen dalji rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading