Osnovana fondacija u čast Angeline Aćimović tragično nastradale u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

Autor:

Hronika

13.03.2024

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osnovana fondacija ''Angelina''.

Osnovana fondacija u čast Angeline Aćimović tragično nastradale u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

Foto: Fondacija Angelina Aćimović

U znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na sve žrtve nastradale 3. i 4. maja 2023. u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove ćerke. Rad fondacije „Angelina“ biće usmeren na čuvanje upomene na žrtve, kao i prevenciju takvih tragedija u budućnosti kroz upoznavanje dece, roditelja i nastavnika sa opasnostima koje nose internet i društvene mreže. 

Anđelko Aćimović, otac nastradale Angeline ističe da je neophodan stalni rad na značaju vaspitavanja dece u porodici i školi. Upravo iz tog razloga fondacija će se baviti očuvanjem faktora koji jačaju porodicu kao osnovu društva i branu protiv destruktivnih pojava u svetu, kao i kod nas. Aćimović dodaje da će kroz rad fondacije, njihova ćerka nastaviti da živi.

- Angelina je bila naše svetlo, naša radost, naša nada. Njen tragični odlazak je ostavio prazninu koju ništa ne može ispuniti. U znak sećanja želimo da stvorimo nešto vredno, nešto što će trajati i što će odražavati sve ono lepo i nevino što je ona predstavljala. Fondacija „Angelina“ nije samo način da čuvamo njeno sećanje već i da nastavimo njenu misiju. Želimo da naša deca odrastaju u duhu vrednosti koje je ona nosila sa sobom, a da naša podrška bude oslonac porodicama koje su, takođe, pretrpele gubitke. Pozivamo sve ljude dobre volje da se pridruže ovoj misiji, da zajedno očuvamo sećanje na naše anđele i da učinimo svet boljim mestom, baš onakvim kakvim ga je Angelina sanjala - rekao je Aćimović.

Republika

Foto: Fondacija Angelina Aćimović

Fondacija ''Angelina''

Angelina je pohađala školu mode gde je pokazala veliki talenat u kreiranju haljina, a njena porodica odlučila je da pokrene inicijativu da se ožive neke od njenih kreacija. Tim povodom 17 poznatih dizajnera podržalo je ovu inicijativu, dalo svoj lični pečat u izradi haljina prema Angelininim skicama koje će biti izložene u poslovnom delu u šoping zoni Sava Centra od 18. marta (ulaz Sava Centar Business).  Svi koji budu želeli da podrže misiju fondacije, imaće mogućnost da kupe izložene haljine, a sva sredstva biće usmerena u njen dalji rad.

Fondacija „Angelina“ nastaviće da radi na ostvarivanju ideja i vrednosti nastradale devojčice, te će kroz svoje aktivnosti nastojati da očuva sećanje na sve žrtve ovih tragičnih događaja. Rad Fondacije je neprofitan, zasnovan na prikupljanju donacija, sponzorstava, dobrovoljnih priloga i poklona.

Svi zainteresovani pojedinci i kompanije pozvani su da se pridruže ovoj humanitarnoj misiji i doprinesu zajedničkom cilju čuvanja uspomene na nedužne žrtve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading