IZGOREO KAMION KOD POJATE: Jeziva scena na autoputu - vatra progutala vozilo! (VIDEO)

Autor:

Hronika

17.03.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zasad nije poznato da li ima povređenih lica.

IZGOREO KAMION KOD POJATE: Jeziva scena na autoputu - vatra progutala vozilo! (VIDEO)

Foto: Republika

Na auto-putu kod mesta Pojate, došlo je do jezive scene, kada se iz zasad nepoznatog razloga zapalio manji kamion sa prikolicom. 

 

 

Kako možemo da primetimo na video-zapisu koji nam je poslao čitalac, nemila scena dogodila se u toku dana.

- Gust dim bio je primetan iz daljine, a požar se širio neverovatnom brzinom. Nadam se da niko nije povređen - rekao je naš sagovornik.

Takođe, kako se može videti, zapalio se prednji deo vozila, a za sada nije poznato da li je vatra zahvatila i zadnji deo, odnosno prikolicu.

Zašto dolazi do požara na vozilima?

Jedan od čestih uzroka požara na vozilima tokom vožnje može biti neispravna električna instalacija. Kvarovi u električnom sistemu vozila mogu dovesti do pregrevanja žica, stvaranja varnica ili kratkog spoja, što može rezultirati požarom. Ovo je posebno izraženo kod starijih vozila koja imaju dotrajale instalacije.

Oštećenja na motoru, curenje goriva ili ulja, kao i loše održavanje motora, mogu biti uzrok požara tokom vožnje. Visoke temperature u motoru i oko njega mogu dovesti do zapaljenja proklizavanjem delova, što može rezultirati požarom.

Pregrevanje kočnica takođe može biti uzrok požara tokom vožnje. Ako kočnice nisu pravilno podešene ili održavane, to može dovesti do trenja i pregrevanja kočionih sistema, što može izazvati požar.

Bacanje opušaka ili nepravilno odlaganje zapaljivih materijala pored puta može biti okidač za požar na vozilu tokom vožnje, posebno u uslovima visokih temperatura ili suše.

U slučaju da primetite dim ili vatru na svom vozilu tokom vožnje, važno je zadržati smirenost i odmah preduzeti odgovarajuće korake. Zaustavite vozilo na sigurnom mestu, izađite iz njega što pre i pozovite vatrogasce. Nikako nemojte pokušavati da otvarate haubu ili gasite vatru ako niste obučeni za to, jer to može izazvati ozbiljne povrede.

Požari na vozilima tokom vožnje mogu imati ozbiljne posledice, ali većina njih se može sprečiti redovnim održavanjem vozila, praćenjem upozoravajućih znakova kvarova i pravilnim postupanjem u slučaju pojave vatre. Važno je obratiti pažnju na potencijalne probleme na vozilu i preduzeti preventivne mere kako bi se smanjila opasnost od požara tokom vožnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading