UNUK UHAPŠEN DA JE ANGAŽOVAO UBICU DA MU LIKVIDIRA BABU ZA 5.000 EVRA, A ONDA JE USLEDIO OBRT! Odmah se našao na slobodi, ali postaje SVEDOK!

Autor:

Hronika

15.03.2024

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I.S. je angažovao D.S.-a da ubije svoju tetku, uz obećanje isplate pet hiljada evra.

UNUK UHAPŠEN DA JE ANGAŽOVAO UBICU DA MU LIKVIDIRA BABU ZA 5.000 EVRA, A ONDA JE USLEDIO OBRT! Odmah se našao na slobodi, ali postaje SVEDOK!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Policija na terenu

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu je odustalo od krivičnog gonjenja I.S. (20) iz tog grada, koji je bio uhapšen početkom februara zbog sumnje da je zajedno sa svojim prijateljem D.S. (39) organizovao, planirao i dogovarao teško ubistvo.

Prema ranijim sumnjama, I.S. je navodno angažovao D.S.-a da izvrši ubistvo tetke svog pokojnog oca, koja živi u Beogradu, zbog zahteva te tetke za deo kuće koja je pripadala I.S.-u nakon očeve smrti.

Krajem januara, I.S. je angažovao D.S.-a da ubije svoju tetku, uz obećanje isplate pet hiljada evra.

Međutim, D.S. je zahtevao novac unapred, tražeći hiljadu evra u gotovini i automobil vredan 1.500 evra kako ga ne bi prijavio zbog naručivanja ubistva.

I.S. se odlučio osvetiti D.S.-u zbog neuspelog dogovora oko plaćanja, pa je otišao u policiju i prijavio ga za iznudu. Međutim, kada je D.S. priveden zbog iznude, uzvratio je optužbom protiv I.S.-a za zaveru za teško ubistvo, što je rezultiralo hapšenjem obojice.

Ključni dokaz protiv I.S.-a bio je snimak koji je D.S. tajno napravio, na kojem se čuje njihov dogovor oko zločina. Ipak, detaljnim analiziranjem snimka, istražni organi su potvrdili I.S.-ovu odbranu da je i on zapravo žrtva D.S.-a, koji ga je uhvatio u svoju mrežu kako bi iznudio novac od njega.

- Pažljivim preslušavanjem njihovog razgovora ustanovljeno je da ubistvo babe nije bila ideja dvadesetogodišnjaka već njegovog prijatelja D.S. koji je sve to izveo kako bi ga ucenjivao tim snimkom. Iz razgovora jasno se zaključuje da je D.S. taj koji nagovara mladiča da ubiju očevu tetku.

Dvadesetogodišnjak u jednom trenutku čak kaže:

- Ne znam da li bismo trebali to da učinimo, to nije ni hrišćanski! Međutim, D.S. nastavlja da ga ubeđuje govoreći da nije u redu da mu baba uzme deo kuće i da ima puno pravo da je zbog toga ubije. Čitav taj razgovor je tako vođen da bi što više teretio dvadesetogodišnjaka kako bi ga D.S. imao u rukama i ucenjivao ga – navode Telegrafa sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Nakon što je Osnovno javno tužilaštvo odlučilo odustati od krivičnog gonjenja I.S., on će postati ključni svedok protiv D.S.-a, koji će se suočiti s optužbom za iznudu. Odlukom tužilaštva, dvadesetogodišnjaku je ukinut pritvor u kojem se nalazio od trenutka hapšenja.

Kako je njegova majka Milanka S. rekla, ona je sa olakšanjem primila vest da njen sin ipak neće biti optužen.

- Znala sam da moj sin nije sposoban da učini tako strašnu stvar i to sam sve vreme govorila. On je došao kući, zajedno radimo u pekari koju samo nasledili od mog supruga. Sve nam je ovo teško palo, ali se na sreću dobro završilo – kazala je ova Nišlijka.

Osoba koja je gotovo dovela sina u situaciju da završi u zatvoru sada se suočava s mogućnošću dugogodišnje robije, posebno uzimajući u obzir da je već odslužila dvadesetak godina kazne zbog različitih krivičnih dela. Prema Krivičnom zakoniku, za iznudu je predviđena kazna zatvora od jedne do osam godina.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading