ODLOŽENO SUĐENJE ZVICERU ZA PLANIRANJE LIKVIDACIJE ŠKALJARCA: Očekuje se izručenje kavčana iz Francuske i Prištine!

Autor:

Hronika

14.03.2024

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U optužnici su pored Zvicera, Kneževića i Juriševića navedeni i drugi članovi kriminalne organizacije.

ODLOŽENO SUĐENJE ZVICERU ZA PLANIRANJE LIKVIDACIJE ŠKALJARCA: Očekuje se izručenje kavčana iz Francuske i Prištine!

Foto: MUP Srbije

Današnje suđenje Radoju Zviceru i njegovoj grupi za planiranje likvidacija vođe suprostavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića i visokokotiranog pripadnika ove kriminalne organizacije Jovana Jovanovića je odloženo za 30. maj. Sudija Amir Đokaj obrazložio je odlaganje suđenja navodeći da su advokati Dimitrije Dapčević i Ranko Radonjić zatražili odlaganje zbog hapšenja njihovih branjenika, okrivljenih Dragana Kneževića i Srđana Juriševića u inostranstvu.

Hapšenje i izručenje u Crnu Goru

Advokat Dapčević je obavestio sud da je Knežević uhapšen u Francuskoj 23. novembra prošle godine, po poternici Interpola, i da se nalazi u ekstradicionom pritvoru. Sa druge strane, advokat Radonjić je saopštio da je Jurišević uhapšen na Kosovu i Metohiji, a da su tamošnje vlasti odobrile njegovo izručenje Crnoj Gori.

Detalji planiranih likvidacija

U optužnici su pored Zvicera, Kneževića i Juriševića navedeni i drugi članovi kriminalne organizacije koji su, prema navodima optužnice, planirali likvidacije vođa suprostavljenog škaljarskog klana. Planovi likvidacija su razotkriveni zahvaljujući komunikacijama koje su kavčani razmenjivali preko Sky aplikacije, a detalji o planiranju ubistava Jovanovića i Vukotića su izuzetno intrigantni.

Neuspešni pokušaji likvidacija

Iako je planiranje likvidacija bilo detaljno razrađeno, neki od pokušaja su propali zbog prisustva građana na lokaciji gde je trebalo izvršiti zločin, kao i zbog smanjene vidljivosti usled nastupanja mraka. Takođe, iako je planiran novi pokušaj likvidacije Jovanovića, prema podacima dostupnim istražiteljima, ni taj plan nije ostvaren.

Ubistvo Vukotića u Istanbulu

Nakon svih ovih događaja, Jovan Vukotić je ubijen 8. septembra 2022. godine u Istanbulu, kada su na njega pucala dva napadača sa motora dok se nalazio za volanom automobila u kojem su bili njegova trudna supruga i dete.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading