ŠKALJARSKI I KAVAČKI KLAN SPREMIO PRIMIRJE, A ONDA... Krvavom ratu se video kraj, ali je PRIPREMLJENO UBISTVO U SPUŽU - sve otkriveno!

Autor:

Hronika

10.10.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krvavi rat kavačkog i škaljarskog klana počeo je pre devet godina.

ŠKALJARSKI I KAVAČKI KLAN SPREMIO PRIMIRJE, A ONDA... Krvavom ratu se video kraj, ali je PRIPREMLJENO UBISTVO U SPUŽU - sve otkriveno!

Foto: Printskrin

Vukotić i Zvicer

Dva zaraćena kotorska klana, kavački i škaljarski, navodno su počeli pregovare o primirju, odnonosno, o prestanku krvavog rata koji traje od 2014. godine, ali, prema izvorima Vijesti, nekome ne odgovara zakapovanje ratnih sekira.

Kako dalje navode, ljudi iz vrha kavačkog i škaljarskog klana vode pregovore o primirju.

- Nijedan od njih u krvavom kokainskom ratu nije izgubio člana porodice, što im olakšava pozicije - rekao je sagovornik Vijesti i dodao da crnogorske i službe regiona pokušavaju da utvrde kome takav razvoj događaja ne bi odgovarao, odnosno, ko je navodno, pravio plan za ubistvo u Spužu, koje su prema tim informacijama osujetile bezbednosne službe.

Naime, prema informacijama bezbednosnih službi u Crnoj Gori, naoružanjem koje je trebalo da bude uneseno u tamošnji zatvor u Spužu navodno trebalo je da bude ubijen jedan od članova zaraćenih kriminalnih klanova.

- Koliko god zvuči neverovatno, time je trebalo da se produbi rat između "škaljaraca" i "kavčana", jer navodno postoje kontakti između čelnika tih organizovanih kriminalnih grupa. Informacija je da su moguće mete cetinjski "škaljarac" kome uskoro ističe pritvor ili Budvanin koji je duže od deceniju iza spuških rešetaka - rekao je sagovornik Vijesti iz bezbednosnog sektora.

Podsetimo, krvavi rat kavačkog i škaljarskog klana počeo je pre devet godina kada je u Valensiji počeo obračun između tada jedinstvenog kotorskog klana. U toj španskoj luci zbog krađe 200 kilograma kokaina Goran Radoman i Goran Đuričković, navodno, sukobili su se sa vođama sadašnjeg kavačkog klana.

U ratu klanova ubijeno je više od 60 ljudi, a među nastradalima je bilo i nevinih žrtava, ali i članova porodica. Takođe, mnogim likvidacijama prisustvovale su supruge, ali i deca glavnih meta.

U ratu klanova ubijen je i jedan od vođa škaljarskog klana, Jovan Vukotić. On je izrešetan prošle godine u Istanbulu dok je bio u automobilu sa trudnom suprugom, ćerkom i vozačem. Turska policija je nekoliko dana kasnije uhapsila osumnjičene za ubistvo, a među njima su i trojica visokopozicioniranih pripadnika kavačkog klana - Radoje Živković Žuti, Zdravko Perunović i Milan Vujotić. Inače, Radoje Živković je rođak jednog od vođe klavačkog klana, Radoja Zvicera.

Podsetimo, na meti plaćenih ubica našle su se i vođe kavačkog klana, Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan. Kašćelan je pre više godine preživeo kišu metaka u Novom Sadu, a Zvicer je bio ranjen u maju 2020. godine u Kijevu. Zvicer je trenutno u bekstvu, a Kašćelan u zatvoru u Spužu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading