UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG PREVARE OD 2,5 MILIONA DINARA! Evo kako je vlasnik firme oštetio kompanije!

Autor:

Hronika

13.03.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni će biti zadržan i priveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu

UHAPŠEN MUŠKARAC ZBOG PREVARE OD 2,5 MILIONA DINARA! Evo kako je vlasnik firme oštetio kompanije!

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

Policija izvršila hapšenje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, tačnije Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, sproveli su akciju uhapšenja N. P. (36) iz Beograda. Osumnjičeni se sumnjiči za izvršenje krivičnog dela prevara u obavljanju privredne delatnosti.

U skladu sa informacijama koje su dostupne javnosti, postupak hapšenja je izvršen u skladu sa zakonom i propisanim procedurama. Osumnjičeni će biti procesuiran sukladno zakonskim odredbama, a konačni ishod ovog slučaja biće određen nakon sprovedenog sudskog postupka.

- Kako se sumnja, N. P. je u svojstvu vlasnika jednog privrednog društva, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu odgovorna lica više privrednih društava sa teritorije Beograda, Novog Sada i Čačka da izvrše isporuku robe, iako je znao da njegovo privredno društvo ne ostvaruje prihode i da neće moći da isplati preuzetu robu, kao ni da izmiri obaveze po izdatim menicama u korist tih privrednih društava- piše u saopštenju MUP.

Policija je uhapsila osumnjičenog za prevaru privrednih društava, koji je navodio odgovorna lica da isporuče robu vrednu oko 2.545.200 dinara. Osumnjičeni će biti zadržan i priveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu.


Osumnjičeni i njegove prevare

Osumnjičeni je na lukav način uspeo da navede odgovorna lica u privrednim društvima da isporuče robu čija je ukupna vrednost iznosila oko 2.545.200 dinara. Detalji o načinu na koji je osumnjičeni izveo ove prevare još uvek nisu potpuno razjašnjeni, ali se pretpostavlja da je koristio manipulaciju, obmanu ili neki oblik prevare kako bi postigao svoje ciljeve.

- Preuzetu robu je, sumnja se, N. P. prodao bez evidentiranja promene u poslovnoj evidenciji i bez uplate navedenog iznosa na račune privrednih društava koje je oštetio za iznos od oko 2.545.200 dinara, a u istom iznosu za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist- dodaje se u saoštenju.


Nakon hapšenja, osumnjičeni će biti zadržan i priveden nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu. Očekuje se da će tužilaštvo sprovesti dalju istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog slučaja prevare privrednih društava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading