OTKRIVENA PREVARA SA NARUČENOM ROBOM! Uhapšen Kruševljanin zbog OVOG krivičnog dela!

Autor: M.B.

Hronika

19.02.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog sumnjivih poslovnih poteza u vezi sa isporukom robe, uhapšen G.J. (40).

OTKRIVENA PREVARA SA NARUČENOM ROBOM! Uhapšen Kruševljanin zbog OVOG krivičnog dela!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, sproveli su akciju hapšenja G. J. (40) iz okoline Kruševca. Uhapšeni se sumnjiči za krivično delo zloupotrebe poverenja u obavljanju privredne delatnosti.

Poslednjih dana, javnost je uzburkala vest o sumnjivim poslovnim potezima jednog preduzetnika koji je, prema nezvaničnim informacijama, zadržavao deo naručene robe za sebe umesto da je isporučio u magacin naručioca. 

Prema izvorima bliskim istrazi, preduzetnik je uredno evidentirao knjigovodstveni ulaz naručene robe u magacin, uz dostavljanje potpisanog računa kako bi naručilac navedenog privrednog društva kupljenu robu platio dobavljaču. Međutim, deo robe nije fizički donet u magacin, već je, prema sumnjama, zadržan od strane preduzetnika.

-On se sumnjiči da je, radeći u jednom privrednom društvu u Velikoj Drenovi, u toku 2020. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, u ime tog privrednog društva, bez naloga poslodavca i mimo njegovog znanja, naručivao i preuzimao robu od dobavljača, koju je potom, kako se sumnja, prisvajao radi sticanja koristi- navodi se u saopštenju PU Kraljevo.

-Na taj način, G. J. je, kako se sumnja, za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.580.365 dinara, za koliko je oštetio navedeno privredno društvo- dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading