UHAPŠENI SRBI ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA! Prevozili strane državljane, pa "pali" na delu!

Autor:

Hronika

09.03.2024

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni državljani Srbije u Hrvatskoj zbog krijumčarenja migranata.

UHAPŠENI SRBI ZBOG KRIJUMČARENJA MIGRANATA! Prevozili strane državljane, pa "pali" na delu!

Foto: Profimedia, Shutterstock

Hrvatska policija je uspela da spreči krijumčarenje ilegalnih migranata na području Siska, gde su uhapsili dvojicu državljana Srbije. Osumnjičeni su zatečeni u prevozu migranata koji su nezakonito prešli državnu granicu Hrvatske.

Detalji hapšenja

Prema saopštenju Policijske uprave sisačko-moslavačke, policija je uhvatila krijumčare migranata u petak ujutro. Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni državljani Srbije prevozili strane državljane do krajnjeg odredišta za unapred dogovoren novčani iznos.

Vozač bez dozvole za upravljanje vozilom

Pored optužbi za krijumčarenje migranata, utvrđeno je da privedeni vozač nije imao dozvolu za upravljanje vozilom. Prema saopštenju, protiv njega će biti preduzete odgovarajuće mere u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu predati pritvorskim vlastima Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Migranti izražavaju nameru za zaštitu

Svi strani državljani, odnosno migranti, izrazili su nameru za podnošenje zahteva za međunarodnu zaštitu, saopštila je hrvatska policija.

Podsetimo, 01.03.2024. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku aktivnosti Štaba za suzbijanje iregularnih migracija u Malom Zvorniku, sinoć su sprečili krijumčarenje migranata preko Drine i državne granice sa Bosnom i Hercegovinom i uhapsili S. M. (2000), državljanina BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Nakon što je policija u mestu Donja Borina kod Malog Zvornika zatekla S. M. koji je preko Drine čamcem prevozio 12 iregularnih migranata, osumnjičeni je iskočio iz čamca i pokušao da prepliva do obale koja pripada teritoriji Bosne i Hercegovine.

Brzom akcijom pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije, S. M. je sustignut i bezbedno izvučen na čamac, potom doveden do obale i uhapšen.

Celu vest možete pročitati na Republika portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading