PRETI MU ZATVOR OD GODINU I PO DANA: Podignuta optužnica protiv muškarca koji je učestvovao u saobraćajki na Novom Beogradu

Autor:

Hronika

12.03.2024

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Incident se desio 27. februara 2023. godine na raskrsnici ulica Radoja Dakića i Džona Kedenija u Novom Beogradu.

PRETI MU ZATVOR OD GODINU I PO DANA: Podignuta optužnica protiv muškarca koji je učestvovao u saobraćajki na Novom Beogradu

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv V.Z. zbog krivičnog dela ugrožavanja javnog saobraćaja i nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Incident se desio 27. februara 2023. godine na raskrsnici ulica Radoja Dakića i Džona Kedenija u Novom Beogradu, koja je regulisana saobraćajnim znakom "obavezno zaustavljanje - STOP".

Detalji optužnice


Prema optužnom predlogu, V.Z. (rođen 1968. godine) nije se pridržavao saobraćajnih propisa na navedenoj raskrsnici, ne propuštajući vozilo koje dolazi iz suprotnog smera i zadržava pravac kretanja. Osim toga, nije prilagodio vožnju uslovima saobraćaja na raskrsnici i nije vozio brzinom kojom bi mogao da zaustavi i propusti vozila koja imaju pravo prvenstva prolaza. Ovaj propust rezultirao je saobraćajnom nezgodom u kojoj je vozač motora zadobio lake telesne povrede. Dodatno, V.Z. je napustio mesto nesreće ne pruživši pomoć povređenom licu, što ga tereti za krivično delo nepružanja pomoći u saobraćajnoj nezgodi.

Tužilaštvo predlaže kaznu


Tužilaštvo je predložilo da se V.Z. proglasi krivim za ova krivična dela i osudi na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, uz meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od šest meseci.

Očekuje se da će Treći osnovni sud u Beogradu nakon održanog pretresa i izvedenih dokaza doneti odluku o ovom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading