OBORIO DETE NA PEŠAČKOM: Mališanu zadao povrede opasne po život!

Autor:

Hronika

08.03.2024

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju do 30 dana.

OBORIO DETE NA PEŠAČKOM: Mališanu zadao povrede opasne po život!

Foto: shutterstock

Javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je dana 08.03.2024. godine saslušao uhapšenog J.S. zbog krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297. Krivičnog zakonika koje je izvršio na Novom Beogradu na taj način što je upravljajući vozilom na obeleženom pešačkom prelazu udario i na kolovoz oborio maloletnog oštećenog koji je prelazio ulicu na dečjem trotinetu.

Oštećeni je zadobio teške telesne povrede opasne po život u vidu kontuzije mozga i preloma lobanje, a Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo Trećem osnovnom sudu u Beogradu predlog da prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju do 30 dana.

Da podsetimo, u Ulici Ivana Ribara na Novom Beogradu, nedaleko od kružnog toka, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je oboren pešak, dete starosti 10 godina. Detalji o stanju povređenog deteta još uvek nisu poznati, ali se očekuje da će uskoro biti dostupne dodatne informacije.


Kako javljaju očevici sa lica mesta, saobraćajna nesreća izazvala je značajnu pažnju prolaznika i svedoka, koji su odmah pritekli u pomoć povređenom detetu. Hitna pomoć i policija su brzo reagovali i stigli na mesto nesreće kako bi pružili neophodnu pomoć i sproveli istragu o uzrocima ovog tragičnog događaja.

Ova nesreća dodatno skreće pažnju na pitanje bezbednosti pešaka na Novom Beogradu, posebno u blizini kružnih tokova i prometnih ulica. Lokalne vlasti i zajednica mogu da preduzmu dodatne mere kako bi obezbedili bezbednost dece i odraslih koji svakodnevno koriste pešačke prelaze i trotoare u ovom delu grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading