OTKRIVAMO! Džip se prevrnuo u Vlajkovićevoj zbog OVOGA - dete nije bilo u vozilu!

Autor:

Hronika

07.03.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija je brzo obavila uviđaj, a na teren je izašla i Hitna pomoć!

OTKRIVAMO! Džip se prevrnuo u Vlajkovićevoj zbog OVOGA - dete nije bilo u vozilu!

Foto: ST/Dragan Kadić

Na uglu Svetogorske i Vlajkovićeve došlo je do udesa u kome se jedno vozilo prevrnuo na bok blokirajući na taj način celu ulicu. Nezgoda se dogodila u utorak u popodnevnim časovima.

Kako saznaje Republika, do saobraćajne nezgode je došlo kada je vozač I.M. tokom vožnje dobio infarkt i izgubio kontrolu nad vozilom.

Iako su se prvo pojavile informacije da je muškarac na zadnjem sedištu vozio dete, ispostavilos e da dete nije ipak bilo u automobilu.

Policija je brzo reagovala i urađen je uviđaj, a saobraćaj u Svetogorskoj i Vlajkovićevoj ulici je bio obustavljen.

Komšije šokirane prizorom

Kako su za Republiku svedočile komšije, začula se jaka buka, a stanari obližnjih zgrada mislili su da je neko tom prilikom poginuo.

- Živim ovde 60 godina u životu nisam video ovako nešto. Samo se čuo tresak, kad smo videli mislili smo da su mrtvi - kazao čovek koji živi u zgradi ispred koje se desila nesreća za Republiku.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

 

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije. Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke". Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m. Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading