VOZIO SA 3.28 PROMILA: Muškarcu u Subotici oduzeta dozvola i određeno zadržavanje

Autor:

Hronika

12.03.2024

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozaču u Subotici oduzeta dozvola za upravljanje vozilom, a takođe mu je određeno i zadržavanje.

VOZIO SA 3.28 PROMILA: Muškarcu u Subotici oduzeta dozvola i određeno zadržavanje

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Saobraćajna policija

Subotička saobraćajna policija je reagovala odlučno na nedopustivo ponašanje četrdesettrogodišnjeg vozača teretnog vozila koji je uhvaćen sa neverovatnih 3,28 promila alkohola u krvi. Ovakav nivo alkohola u organizmu predstavlja ozbiljnu pretnju ne samo za vozača samog, već i za sve učesnike u saobraćaju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova,V. Nadležni organi će protiv njega preduzeti odgovarajuće mere i podneti prekršajnu prijavu. Ovakva odlučna reakcija institucija zaduženih za sprovođenje zakona šalje jasnu poruku o nultoj toleranciji prema vozačima koji ugrožavaju bezbednost u saobraćaju.

Zabrinjavajući trend alkoholisanog vožnje

Ovaj slučaj samo je jedan u nizu zabrinjavajućih primera vozača koji se, uprkos rigoroznim zakonima i kampanjama za bezbednost u saobraćaju, i dalje odlučuju da upravljaju vozilima pod uticajem alkohola. Visok nivo alkohola u krvi ne samo da umanjuje reakcije i sposobnost vozača, već može dovesti do ozbiljnih saobraćajnih nesreća sa teškim posledicama po živote ljudi.

U cilju prevencije ovakvih situacija, važno je kontinuirano raditi na podizanju svesti o opasnostima alkoholisane vožnje, kao i sprovoditi rigorozne kazne za prekršioce. Uz to, neophodno je i dalje ulagati napore u edukaciju vozača o posledicama vožnje pod uticajem alkohola, kako bi se smanjio broj ovakvih incidenata u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading