OGLASILA SE DIREKTORKA ŠKOLE NA VRAČARU: Pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji je doneo NOŽ!

Autor:

Hronika

08.03.2024

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan pojačanog vaspitnog rada i podrška učenicima.

OGLASILA SE DIREKTORKA ŠKOLE NA VRAČARU: Pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv učenika koji je doneo NOŽ!

Foto: google.com/maps/prinscreen

U ponedeljak u osnovnu školu "Sveti Sava" na Vračaru donet je nož od strane učenika 7. razreda, koji je istog dana oduzet. Istog dana o ovom incidentu obavešteni su MUP kao i roditelji ušenika.

Pokrenut vaspitno-disciplinski postupak

Učenik je u prisustvu svog oca je dao izjavu. Pokrenut je dsiciplinski postupak i zakazano je saslušanje učenika. Na osnovu tima za zaštitu od diskriminacije, zlostavljanja i zanemarivanja, a u skladu sa Pravilnikom o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje,  doneta je odluka o udaljenju učenika sa neposrednog vaspitno-obrazovnog radau trajanju od 8 radnih dana. Oragizovano je i obavešteno odeljensko veće.Izrađen je plan pojačanog vaspitnog rada u okviru koga je plan društveno korisnog tj. humanitarnog rada.

- Škola je o incidentu preko Saveta roditelja obavestila roditelje svih učenika. U ovim vremenima kada nailazimo na reazličite izazove smatramo da je transparentnost, iskrenost i saradnja osnova za održavanje poverenja koje je neophodno za usmeravanje mladih ljudi na pravi put - poručila je za Alo! direktorka škole Jovana Milenković.

Podsetimo, 23.02.2024. učenik osmog razreda u OŠ "Vladislav Ribnikar", na Vračaru, u kojoj je 3. maja Kosta Kecmanović ubio devet učenik i radnika obezbeđanja, doneo je danas nož u svom rancu u učionicu.

Deca koja su bila danas na časovima u OŠ "Vladislav Ribnikar" puštena su da idu kući. 

Kako se saznaje, školskom policajcu je prijavljeno da dečak koji je osmi razred ima nož. Proverom, u rancu je nađen nož.

Kako portal Republika saznaje dečak je navodno iz 8/6 i lečio se od depresije. Posle masakra pricao da bio ponovio. Drugovi mu našli noz u rancu i prijavili ga. Kako saznajemo deca su ga se plašila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading