VANREDNA ISTRAGA U SLUČAJU OTMICE I UBISTVA MALE VANJE! Ljupčo Palevski još nije izručen!

Autor:

Hronika

07.03.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni osumnjičeni za ovaj zločin, Ljupčo Palevski, trenutno se nalazi u pritvoru u Turskoj, gde se očekuje njegovo ekstradiciranje.

VANREDNA ISTRAGA U SLUČAJU OTMICE I UBISTVA MALE VANJE! Ljupčo Palevski još nije izručen!

Foto: Makedonska policija, Profimedia

Sektor za unutrašnju kontrolu, krivične istrage i profesionalne standarde Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu ministra Pančeta Toškovskog i u okviru istrage vezane za ubistvo maloletne Vanje Gorčevske i penzionisanog građanina iz Velesa Panča Žežovskog, završio je inspekciju u Sektoru unutrašnje kontrole Skoplja i Velesa.

Ministarstvo unutrašnjih poslova obavestilo je javnost da, usled tajnosti prijave, nije pronađeno osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv bilo kog službenika, ali su preduzete određene obavezne mere prema Birou javne bezbednosti radi daljeg vođenja postupka.

Glavni osumnjičeni za ovaj zločin, Ljupčo Palevski, trenutno se nalazi u pritvoru u Turskoj, gde se očekuje njegovo ekstradiciranje.

Za učešće u otmici i pomaganje u ubistvu Vanje Gorčevske i Panča Žežovskog, osumnjičeni su Velibor Manevski, Vlatko Kešišov i Bore Videvski.

Aleksandar Gorčevski, otac Vanje, takođe se sumnjiči za učestvovanje u otmici svoje kćerke i trenutno je u pritvoru u Šutki od decembra.

Stefan Dimkovski se nalazi iza rešetaka optužen za pomoć Ljupču Palevskom, poznatom kao Palčo, u bekstvu u Tursku nakon dvostrukog ubistva.

Podsetimo, Vanja je nestala 27. novembra oko 7:20 ujutro na putu za školu, a njeno telo pronađeno je zakopano 3. decembra blizu sela Brazde, nedaleko od glavnog grada Severne Makedonije.

Iz istrage je proizašlo da je devojčica oteta iz svog ulaza, da su joj vezani udovi, smještena u vreću za spavanje i stavljena u automobil Citroen, za koji se vjeruje da je otet od Panča Žežovskog prije nego što je ubijen i zakopan u Velesu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading