"NE RAZUMEM, NE POZNAJEM IH" Otac Vanje Đorčevske sav u suzama na ročištu u Apelacionom sudu

Autor:

Svet

22.02.2024

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

"NE RAZUMEM, NE POZNAJEM IH" Otac Vanje Đorčevske sav u suzama na ročištu u Apelacionom sudu

Foto: Shutterstock, Društvene mreže

Aleksandar Đorčevski, koji se sumnjiči da je davao informacije grupi Ljupča Palevskog - Palča, koji je osumnjičen da je ubio devojčicu, doveden je danas iz zatvora u Šutki u Apelacioni sud, na ročište gde je zajedno sa advokatom tražio da mu se odredi kućni pritvor ili da mu se odrede određene mere opreza, piše Fokus.

Dok je čekao da ga pozovu u sudnicu, samo je spuštao pogled, a kada je ušao unutra, navodno je zaplakao dok je njegov advokat tvrdio da je pogrešno optužen i da mu se uprkos velikoj tragediji dešava još jedna tragedija.

- Ne razumem. Ne poznajem ih - bile su jedine reči osumnjičenog, a veruje se da je mislio na to da ne poznaje osumnjičene.

On i njegov advokat Vladimir Tufegdžić uložili su žalbu na odluku Krivičnog veća o produženju pritvora, pa će sada o njihovoj žalbi odlučivati drugostepeni sud.

Podsetimo, mala Vanja Đorčevska je oteta u Skoplju 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, ubačen u vreću za spavanje, a potom i automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

Do sada je uhapšeno šest osoba zbog sumnje da su na neki način povezani sa otmicom, odnosno ubistvom male Vanje, ali i Panča Žežovskog iz Velesa, u čijem automobilu je Vanja oteta.

Ljupčo Palevski-Palčo se sumnjiči da je planirao, organizovao i izvršio dva ubistva. Za otmicu i ubistvo dve žrtve osumnjičeni su Velibor Manev, Bore Videvski i Vlatko Kešišev.

Aleksandar Đorčevski, otac ubijene Vanje, osumnjičen je da je Palču dao informacije o vremenu kada njegova ćerka napušta zgradu i odlazi u školu. Poslednji osumnjičeni je Stefan Dimkovski, koji je uhapšen jer je pomogao Palču da pobegne iz Beograda u Tursku, odakle bi trebalo da bude izručen makedonskim vlastima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading