OGLASIO SE ADVOKAT SRBINA KOJI JE UHAPŠEN NA KOSOVU I METOHIJI: U pitanju je stariji čovek narušenog zdravlja

Autor:

Hronika

05.03.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delević je istakao da je Ž.N. energično demantovao optužbe, ističući da mu je teško bilo shvatiti za šta tačno optužbe postoje.

OGLASIO SE ADVOKAT SRBINA KOJI JE UHAPŠEN NA KOSOVU I METOHIJI: U pitanju je stariji čovek narušenog zdravlja

Foto: shutterstock

Srbinu Ž.N. određen pritvor od mesec dana. Nakon hapšenja u severnom delu Kosovske Mitrovice, Ž.N. (70) se suočio sa optužbama za navodni ratni zločin nad civilnim stanovništvom tokom 1999. godine na području opštine Vučitrn. Njegov advokat, Miloš Delević, istakao je da je njegov branjenik negirao krivicu tokom saslušanja, naglašavajući da je reč o starijem čoveku narušenog zdravlja.

- On ne samo da je negirao krivicu, nego mu je bilo teško objasniti za šta se konkretno sumnjiči. Za njega je to nepojmljivo. Živeo je sve vreme posle rata u Kosovskoj Mitrovici i slobodno se kretao. Međutim, sve navedeno nije bilo dovoljno za sud da mu odredi blažu meru, kao što je kućni pritvor - rekao je advokat Delević.

Delević je istakao da je Ž.N. energično demantovao optužbe, ističući da mu je teško bilo shvatiti za šta tačno optužbe postoje. Naglasio je da je Ž.N. živeo slobodno u Kosovskoj Mitrovici posle rata i da je bio slobodan u kretanju. Ipak, uprkos ovim argumentima, sud je odlučio da mu odredi pritvor od mesec dana umesto blaže mere poput kućnog pritvora.


Nakon saslušanja u Prištini, Ž.N. je prebačen u zatvor visoke bezbednosti u Podujevu. Ovaj potez dodatno naglašava ozbiljnost situacije i ozbiljnost optužbi koje su upućene na račun Ž.N.

Očekuje se da će istraga i suđenje u ovom slučaju privući pažnju javnosti, s obzirom na ozbiljnost optužbi i činjenicu da se radi o događajima iz perioda rata na Kosovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading