NASTAVLJEN LOV NA SRPSKE GLAVE NA KOSOVU! Uhapšen još jedan Srbin zbog navodnog ratnog zločina!

Autor:

Vesti

04.03.2024

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon saslušanja u prisustvu branioca, osumnjičenom je određena mera pritvora od 48 sati.

NASTAVLJEN LOV NA SRPSKE GLAVE NA KOSOVU! Uhapšen još jedan Srbin zbog navodnog ratnog zločina!

Foto: Printskrin/Tviter

Takozvana Kosovska policija saopštila je da je uhapsila 70-godišnjeg Srbina, inicijala Ž. N.

On je uhapšen pod sumnjom da je počinio navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, tačnije seksualno nasilje, u opštini Vučitrn tokom 1999. godine.

Nakon saslušanja u prisustvu branioca, osumnjičenom je određena mera pritvora od 48 sati.

Ovo je još jeda vid, očigledno, Kurtijevog pritiska na Srbe na Kosovu.

Podsećamo, Srbi su već izvesno vreme izloženi pritisku da se isele sa Kosova, tako što je kao valuta ukinut srpski dinar.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek izjavio je juče da su zbog zabrane dinara na KiM direktno ugroženi zaposleni u kliničkom centru, ali i pacijenti u bolnicama, kao i da uskoro saniteti mogu ostati bez goriva, a problem su i grejanje i usluge.

- Osuđeni smo ponovo da idemo u centralnu Srbiju da podižemo lične dohotke, u Rašku, Novi Pazar i Kraljevo - kaže Zlatan Elek.

On je na konferenciji za medije kolegijuma KBC Kosovska Mitrovica izneo probleme sa kojima se bolnica suočava nakon zabrane dinara i naveo najugroženije kategorije koje ispaštaju zbog zabrane dinara. Prema njegovim rečima, prva kategorija su zaposleni KBC, oko 1.700 radnika, čije porodice zavise od ovih primanja.

- Znate da nam plate iz Srbije dolaze redovno od 2013. godine i da su više navrata uvećana. Sada su svi radnici ugroženi jer ne mogu da podignu novac. Vidite ogromne redove ispred jedine banke u kojoj možemo da podignemo novac - Banke Poštanske štedionice. Ovim su direktno ugroženi lekari, medicinske sestre, osoblje, tehničari, vozači, spremačice. Osuđeni smo ponovo da idemo u centralnu Srbiju da podižemo lične dohotke, u Rašku, Novi Pazar i Kraljevo - rekao je Elek.

Šta je još doktor Elek pričao pročitajte ovde.

 

Bonus video





 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading