PRIPADNIK SRPSKE ŽANDARMERIJE PRIVEDEN NA JARINJU! Tortura Kurtijevog režima ne prestaje ni dan nakon sednice Saveta bezbednosti!

Autor:

Vesti

09.02.2024

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A. Č. je odveden u Južnu Mitrovicu na ispitivanje.

PRIPADNIK SRPSKE ŽANDARMERIJE PRIVEDEN NA JARINJU! Tortura Kurtijevog režima ne prestaje ni dan nakon sednice Saveta bezbednosti!

Foto: Danijel Kokanović

Kosovska policija privela je jutros na Jarinju pripadnika srpske Žandarmerije A. Č. iz Leška, opština Leposavić.

Kako je potvrđeno za Kosovo onlajn, A. Č. je odveden u Južnu Mitrovicu na ispitivanje. 

Zamenik direktora kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je da je on priveden i kazao da će najverovatnije nakon ispitivanja biti pušten.

Elezović umro nakon torture

Ilija Elezović, Srbin koga su prištinske vlasti teretile za navodi ratni zločin i koji je zbog lošeg zdravstvenog stanja pušten da se brani sa slobode, premunuo je u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je njegov advokat Ljubomir Pantović.

Elezović, koji je bio dugogodišnji predsednik Lovačkog saveza KiM, preminuo je 7, februara posle duge i teške bolesti-

On je, inače, uhapšen 20. septembra u Severnoj Mitrovici, a pušten je da se brani sa slobode 24. oktobra prošle godine zbog lošeg zdravstvenog stanja. 

Vlasti u Prištini su ga teretile za navodi ratni zločin počinjen u Vučitrnu tokom 1999-godine.

Sednica Saveta bezbednosti

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija po zahtevu Srbije održana je sinoć, a tema razgovora bila je situacija na Kosovu.

Srbiju je predstavljao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da su Kurtijeve mere zločin protiv čovečnosti.

Videli ste našu argumentaciju, naše odgovore - odgovorne i ozbiljne. Videli ste argumentaciju koja se zasniva na ličnoj mržnji i raznim drugim glupostima. Kada ne možete da odgovorite na argumente, onda morate da krenete u lične uvrede i dobro je da su to pokazali i da nisu imali ozbiljnu argumentaciju od toga. Zadovoljan sam onim što smo čuli na Savetu bezbednosti. Najviše na strani Prištine su bile Velika Britanija i Švajcarska. Bio sam iznenađen korektnim pristupom Francuza, Alžira, Kine, Rusije, Ekvadora, Koreje, Malte i tako dalje. To je negde moja prva analiza - rekao je sinoć, između ostalog predsednik Srbije.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading