KONAČNO RAZREŠENA MISTERIJA SKELETA PRONAĐENOG U ATARU NIŠKOG SELA! Na beživotnom telu su pronašli samo OVO!

Autor:

Hronika

29.02.2024

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ratar koji je pronašao skelet priznao je da mu nije nimalo bilo prijatno kada je u travi ugledao ljudsku lobanju.

KONAČNO RAZREŠENA MISTERIJA SKELETA PRONAĐENOG U ATARU NIŠKOG SELA! Na beživotnom telu su pronašli samo OVO!

Foto: Shutterstock

Policija ilustracija

Ratar Zvonko Milić pronašao je 2022. godine ljudsku lobanju i skelet dok je pripremao njivu za jesenju setvu.

Iako je bio uznemiren ovim jezivim otkrićem, odmah je obavestio policiju, koja je pokrenula intenzivnu istragu. Odeća na skeletu nije pružila nikakve informacije o identitetu, što je dodatno otežalo proces identifikacije.


Sumnje i istraga policije

Policija je najpre istražila mogućnost da su pronađeni ostaci pripadali Slaviši Miliću, čiji je nestanak prijavljen pre dve godine. Međutim, DNK analiza je pokazala negativan rezultat, pa je potraga nastavljena. Takođe, istraživane su i druge osobe čiji je nestanak prijavljen na tom području, ali ni jedan od njihovih bioloških materijala nije odgovarao onom pronađenom na skeletu.

Potraga širom Srbije i Bugarske

Kako nijedna od dosadašnjih istraga nije dala rezultate, policija je proširila radijus potrage na čitavu Srbiju. Takođe, odlučeno je da se potraži pomoć od kolega iz Bugarske, jer se ispostavilo da bi pronađeni skelet mogao pripadati bugarskom državljaninu. DNK analiza je na kraju otklonila svaku nedoumicu i potvrdila identitet - pronađeni skelet pripadao je Bugarkinji koja je nedavno posetila Srbiju.

Sudsko-medicinsko veštačenje

Iako je bilo sumnji u mogućnost da je smrt nastupila nasilno, sudsko-medicinsko veštačenje je utvrdilo da na kostima nema nikakvih oštećenja koja bi ukazivala na to. Ovo je potvrdilo da čovek nije bio žrtva krivičnog dela.

Ratar Zvonko Milić je izjavio da mu nije bilo prijatno kada je pronašao lobanju, ali je odmah reagovao i pozvao policiju. Njegovo brzo delovanje omogućilo je policiji da reši misteriju skeleta i identifikuje pronađene ostatke.

Ratar koji je pronašao skelet priznao je da mu nije nimalo bilo prijatno kada je u travi ugledao ljudsku lobanju.

- Sišao sam sa traktora i prišao bliže, nije bilo nikakve sumnje da se radi o lobanji. Bila je dobrom stanju, imala je i zube. Nedaleko od nje sam ugledao i skelet, kosti grudnog koša i nogu a falile su obe ruke i stopala. Odmah sam pozvao policiju, došli su i forenzičari, pretraživali su šire područje ali osim pantalona braon boje, ništa drugo nisu pronašli, niti cipele, niti još neki deo odeće - kazao je tada Milić.

(Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading