TUŽILAŠTVO O UBISTVU U RAKOVCU! Evo kolika kazna preti krvniku!

Autor:

Hronika

20.02.2024

14:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičeni B.R. je uhapšen, te mu je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnih dela koje mu se stavljaju na teret.

TUŽILAŠTVO O UBISTVU U RAKOVCU! Evo kolika kazna preti krvniku!

Foto: društvene mreže, MUP. Nemanja Pančić

Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Rakovcu dana 18. februara 2024. godine u večernjim časovima, u Ulici cara Lazara, kada je osumnjičeni B.R. na svirep način lišio života oštećenu D.R. i N.Č. iz Rakovca.

Ujedno kršeći zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenom D.R., Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisan događaj pravno kvalifikovalo kao krivično delo Teško ubistvo, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stavom 1, tačkom 1, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom kao i krivično delo Kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 340a, kaznom zatvora u trajanju do šest meseci.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičeni B.R. je uhapšen, te mu je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnih dela koje mu se stavljaju na teret. Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javnog tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora iz svih zakonskih razloga. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading