NASTAVLJA SE SUĐENJE RODITELJIMA KOSTE KECMANOVIĆA! Roditelji dečaka-ubice 22. i 23. februara pred sudom!

Autor: M.B.

Hronika

20.02.2024

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavlja se suđenje roditeljima Koste Kecmanovića.

NASTAVLJA SE SUĐENJE RODITELJIMA KOSTE KECMANOVIĆA! Roditelji dečaka-ubice 22. i 23. februara pred sudom!

Foto: ST/Nemanja Pančić< Facebook

22. i 23. februara se nastavlja suđenje roditeljima masovnog ubice dečaka Kosti Kecmanoviću.

Na prethodno ročište, prvi je stigao otac zverski ubijene Adriane Dukić, Dane Dukić, kao i majka Biljana. Došli su u crnini u Viši sud. Pristigao je i otac ubijene Bojane Ašović. Došli su i roditelji druge ubijene dece, Aco Andjelković, Martinovići, kao i sestre Dragana Vlahovića.

Na prethodna dva ročišta iznesene su uvodne reči, dok se očekuje da će danas članovi porodice Dukić dati svoje iskaze. Oni su tužili Kecmanoviće, Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar" i Republiku Srbiju za nematerijalnu odštetu zbog nanete duševne boli.

Paralelno sa ovim postupkom, održavaju se još dva parnična suđenja. U drugom postupku, tužbu su podneli ukupno 27 članova porodica ostale ubijene dece, kao i čuvara škole Dragana.

Parnični postupak porodice Dukić je odvojen od ostalih, s obzirom na to da su oni prvi podneli predlog za određivanje privremene mere. U odnosu na njihov zahtev, doneto je rešenje zabrane otuđenja imovine Miljane Kecmanović, što ih je zakonski obavezalo da u roku od 30 dana podnesu tužbu. Ova tehnička procedura rezultirala je odvojenim suđenjem.

Na samom početku suđenja, zatraženo je veštačenje cele porodice Kecmanović kako bi se utvrdili odnosi unutar porodice, s obzirom na sumnje u "rđave navike".

Važno je napomenuti da je jedan od tuženih i sam maloletni dečak, iako je to neobično u parničnom postupku. Međutim, u krivičnom postupku, on nije tužen jer u trenutku izvršenja krivičnog dela nije imao 14 godina i nije krivično odgovora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading