POZNAT UZROK POŽARA U VRTIĆU U KRAGUJEVCU: Evo zbog čega je izbila vatra (FOTO)

Autor:

Hronika

19.02.2024

16:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog požara mališani su izmešteni u četiri obližnja vrtića.

POZNAT UZROK POŽARA U VRTIĆU U KRAGUJEVCU: Evo zbog čega je izbila vatra (FOTO)

Foto: kragujevac.ls.gov.rs

U subotu uveče, vrtić "Crvenkapa" u Kragujevcu zahvatio je požar koji je izazvao veliku paniku među građanima. Na sreću, brzom intervencijom 13 vatrogasaca sa 4 vozila, požar je lokalizovan i ugašen, a povređenih nije bilo. Međutim, materijalna šteta još uvek nije procenjena, a najnovije informacije o uzroku požara su izazvale dodatnu pažnju javnosti.

Prema zvaničnom izveštaju, utvrđeno je da je požar izazvala prigušnica za neonku. Ovo neočekivano otkriće izazvalo je iznenađenje među građanima, dok su gradski funkcioneri istakli da električne instalacije nisu bile uzrok požara, kao što se spekulisalo u javnosti.

- Električne instalacije u ovom vrtiću, po nalogu protivpožarnih stručnih službi Uprave za vanredne situacije u martu 2023. godine su proverene, tako da one nisu uzrok požara kako se nagađalo u javnosti", kazao je Dušan Aleksić, član Komisije za društvene delatnosti Privremenog organa. Vatra je zahvatila jasleni deo u kome je izgorelo oko 70 kvadrata. Brzom intervencijom vatrogasaca, požar je lokalizovan, a zatim ugašen. Povređenih nije bilo a materijalna šteta još uvek nije procenjena. Najavljeno je da će se odmah pristupiti obezbeđivanju sredstava za saniranje i renoviranje, najpre dela obuhvaćenog dimom, a zatim i jaslenog dela u kojem je izbio požar - navedeno je u saopštenju.

Načelnik Gradske uprave za investicije, Dejan Ružić, naglasio je da će deo vrtića koji je direktno izložen požaru zahtevati kompletnu rekonstrukciju, dok će deo oštećen dimom biti saniran brže. Očekuje se da će se obezbeđivanje sredstava za obnovu sprovesti što je moguće efikasnije, kako bi se omogućilo što brže vraćanje dece u njihov omiljeni vrtić.

- Jedan deo je bio direktno izložen požaru i zahteva najveći deo radova, kompletnu rekonstrukciju, od instalacija do konstrukcije. Drugi deo koji je oštećen dimom od požara brže će biti saniran i deca će pre moći da se vrate", rekao je Dejan Ružić, načelnik Gradske uprave za investicije. Direktorka Predškolske ustanove "Nada Naumović", u čijem sastavu je izgoreli vrtić, Milka Simić rekla je da je u tom obdaništu ukupno oko 300 dece - zaključuju iz vrtića.

Zbog požara mališani su izmešteni u četiri obližnja vrtića (Lane, Sunce, Naša Radost i Bambi), kazala je ona i dodala da svi zaposleni u Ustanovi uz podršku osnivača i razumevanje roditelja, čine sve da deca ne osete ovo privremeno preseljenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading