REZULTAT POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA! Za pet dana otkriveno 19.000 prekršaja

Autor: M.B.

Hronika

19.02.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika.

REZULTAT POJAČANE KONTROLE SAOBRAĆAJA! Za pet dana otkriveno 19.000 prekršaja

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Tokom praznika, policijski službenici saobraćajne policije su preduzimali mere pojačane kontrole saobraćaja kako bi se očuvala bezbednost u saobraćaju. U sklopu ovih mera, otkriveno je više od 19.000 prekršaja za svega pet dana, što ukazuje na značajan broj nepridržavanja saobraćajnih propisa tokom prazničnog perioda.

-Najveći broj vozača sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, ukupno 10.921,  dok je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja isključeno 1.066 vozača, od kojih je 212 zadržano u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu- piše u saopštenju MUP.


Neopropisno preticanje - 208 sankcionisanih vozača

Jedan od problema koji je identifikovan tokom pojačane kontrole saobraćaja tokom praznika jeste neopropisno preticanje. Naime, 208 vozača je sankcionisano upravo zbog ovog prekršaja. Neoprezno preticanje može značajno ugroziti bezbednost svih učesnika u saobraćaju, te je važno da se vozači pridržavaju pravila o bezbednom preticanju kako bi se smanjio rizik od saobraćajnih nesreća.

Nekorišćenje sigurnosnog pojasa - 2.219 sankcionisanih vozača i putnika

Još jedan alarmantan podatak koji proizilazi iz pojačane kontrole saobraćaja tokom praznika jeste da je 2.219 vozača, odnosno putnika, sankcionisano zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Korišćenje sigurnosnog pojasa ključno je za ličnu bezbednost svakog učesnika u vozilu, te je važno da se vozači i putnici pridržavaju ovog propisa radi smanjenja rizika od povreda u slučaju saobraćajne nezgode.

Ovi podaci naglašavaju važnost pojačane kontrole saobraćaja tokom praznika i ukazuju na potrebu za edukacijom i sprovođenjem preventivnih mera kako bi se unapredila bezbednost u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading