POJAČANA KONTROLA AUTOBUSA I TERETNJAKA: Sutra počinje velika akcija MUP

Autor:

Vesti

18.02.2024

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poseban akcenat tokom akcije biće na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima.

POJAČANA KONTROLA AUTOBUSA I TERETNJAKA: Sutra počinje velika akcija MUP

Foto: MUP/printscreen

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova najavili su sprovođenje akcije pojačane kontrole saobraćaja od 19. do 25. februara. Ova akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, a sprovodiće se istovremeno u 30 evropskih zemalja članica Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), javlja Tanjug.

Saobraćajna policija će tokom akcije patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila. Ovo je izuzetno važno imajući u vidu da su upravo ovi putevi često poprište saobraćajnih incidenata i prekršaja.

Poseban akcenat tokom akcije biće na kontroli poštovanja odredbi Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima. Takođe, biće proveravana i ispunjenost opštih uslova za učešće u saobraćaju vozača teretnih vozila i autobusa. Ovi propisi su od izuzetne važnosti za bezbednost saobraćaja, pa je njihovo poštovanje prioritet prilikom kontrola.

Ova akcija sprovodi se u saradnji sa 30 evropskih zemalja članica Mreže saobraćajnih policija Evrope (ROADPOL), što predstavlja primer odlične međunarodne saradnje u cilju unapređenja bezbednosti u saobraćaju. Očekuje se da će ova akcija doprineti podizanju svesti o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa među vozačima autobusa i teretnih vozila širom Evrope.

Ova akcija predstavlja važan korak ka unapređenju bezbednosti u drumskom saobraćaju i naglašava značaj poštovanja propisa koji su usmereni ka zaštiti svih učesnika u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading