OPLJAČKAO DŽAMIJU: Mladić iz okoline Preševa lepljivom trakom izvlačio novac iz sefa!

Autor: M.B.

Hronika

19.02.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac na nesvakidašnji način opljačkao džamiju u Bujanovcu.

OPLJAČKAO DŽAMIJU: Mladić iz okoline Preševa lepljivom trakom izvlačio novac iz sefa!

Foto: Tanjug/Edib Tahirovic, shutterstock

Uhapšen dvadesetogodišnji mladić iz okoline Preševa, optužen za opljačkao džamiju u Bujanovcu, na veoma originalan način. Prema saznanjima Informera, mladić je pre nedelju dana ušao u gradsku džamiju, gde je na uzidanoj kasi sefu, uspeo da napravi otvor makazama i metalnim predmetom, izvlačeći novac. Ono što je nesvakidašnje je to što je mladić koristio lepljivu traku, koju je gurao u sef i odatle izvlačio novčanice koje su se lepile za nju. Na taj način je uspeo da iz sefa izvuče 10.000 dinara.

Uhapšen i određen pritvor povratniku u izvršenju krivičnih dela

Osumnjičenom mladiću je određeno zadržavanje zbog krivičnog dela "teška krađa", a kasnije je određen pritvor do 30 dana. Dodatno, utvrđeno je da se radi o povratniku u izvršenju krivičnih dela, što dodatno naglašava ozbiljnost ovog slučaja. Sledi period istrage i suđenja, dok se javnost pita kako je mladić došao na ideju da iskoristi lepljivu traku za pljačku džamije. Ovaj slučaj definitivno budi znatiželju i postavlja pitanje o bezbednosti i zaštiti verskih objekata.

Podsetimo, naselje Lug u Novom Pazaru poslednjih dana je uznemireno serijom krađa, a meštani su sve zabrinutiji jer se pretpostavlja da je ista osoba počinila sve te krađe. Nakon prvih incidenata u Lugu, krađe su se proširile i na druge delove grada, što dodatno povećava strah meštana.

Jedan od stanovnika ovog dela grada je za agenciju RINA izjavio da su se meštani samoinicijativno angažovali kako bi pronašli lopova. Pregledali su snimke sa nadzornih kamera i uspeli da uoče jednog muškarca koji se kretao naseljem noću. Ono što je dodatno uznemirilo meštane jeste činjenica da se na snimcima vidi kako muškarac u ruci nosi nož, što dodatno pojačava strah od potencijalne eskalacije situacije.

Stanovnici Luga izražavaju nadu da će nadležni organi brzo reagovati kako bi identifikovali i pronašli vinovnika ovih dela. Strah i uznemirenost su prisutni među meštanima, ali se takođe javlja i osećaj solidarnosti i zajedništva u naporima da se ova situacija reši.

Celu vest možete pročitati na Republika portalu:https://www.republika.rs/hronika/hronika/515945/muskarac-se-seta-novim-pazarom-s-nozem-u-ruci 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading