KRVAVA SVAĐA! Otac (87) na sudu zbog pokušaja ubistva sina lovačkom puškom (58)!

Autor: M.B.

Hronika

15.02.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odloženo pripremno ročište zbog zdravstvenog stanja optuženog.

KRVAVA SVAĐA! Otac (87) na sudu zbog pokušaja ubistva sina lovačkom puškom (58)!

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Juče je pred Višim sudom u Novom Sadu odloženo pripremno ročište protiv M. S. (87) iz Kaća, optuženog za pokušaj ubistva svog sina Ž. S. (58). Razlog odgađanja ročišta je zdravstveno stanje optuženog, koji je prethodno prebačen u kućni pritvor.

Krvava porodična drama

Sudski postupak proizlazi iz krvave porodične drame koja se odigrala 9. novembra prošle godine. Prema dostupnim informacijama, sukob između oca i sina eskalirao je nakon svađe, kada je M. S. potegao lovačku pušku i pucao u svog sina, pogodivši ga u glavu. Ovaj tragični incident rezultirao je teškim povredama Ž. S., koji je tek nedavno napustio bolnicu nakon oporavka.

Zdravstveno stanje optuženog

Nakon što je ročište odloženo, pažnja javnosti se usmerila ka zdravstvenom stanju optuženog M. S. Njegovo zdravstveno stanje je ocenjeno kao razlog za prebacivanje u kućni pritvor, a sada ostaje da se vidi kako će ovo uticati na dalji tok sudskog postupka.

Moguća kazna

Ukoliko bude proglašen krivim za pokušaj ubistva, M. S. se suočava sa mogućom kaznom zatvora od najmanje 10 godina. Ova situacija dodatno naglašava ozbiljnost optužbi protiv njega i potencijalne posledice koje ga očekuju ukoliko bude osuđen.
 

- Neposredno pre pucnjave, M. S. se vratio sa njive i odmah se sukobio sa sinom. Iz njihovog dvorišta stalno se i inače čula vika i svađa. Sin je često maltretirao bolesnog oca, ali i druge članove porodice, majku i sestru. Otac ga je prijavio pre oko dva meseca za porodično nasilje, kada je Ž. S. saslušan. Obećao je tada da ga više neće maltretirati i pušten je na slobodu - rekao je jedan od meštana Kaća.

 Mnoge komšije su na strani optuženog starca

-Strašno je to što je sin radio roditeljima i sestri, zlostavljao ih je i psihički i fizički, a otac mu je patio od demencije i trebala mu je pomoć, a ne maltretiranje. Koliko je bio bezobrazan govori i činjenica da je Ž. S. terao negovatelje iz dvorišta i nije im dozvoljavao da pomognu starcu. Čuo sam i da su se često svađali oko imovine, jer je Ž. S. pohlepan i želeo je celo imanje za sebe. Ne čudi me što je M. S. prekipelo, pao mu je mrak na oči, pa je zgrabio pušku. Ubeđen sam da je pucao u samoodbrani. - rekao je jedan od komšija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading