JEZIVI UDES U BEOGRADU! Taksista pokosio motociklistu, od siline udarca kaciga završila na šinama!

Autor: M.B.

Hronika

15.02.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramvaji zastali u pravcu ka gradu, prolaznici zgroženi prizorom.

JEZIVI UDES U BEOGRADU! Taksista pokosio motociklistu, od siline udarca kaciga završila na šinama!

Foto: Shutterstock, Tanjug/J. PAP

Hitna pomoć i policija

Beograd je jutros bio svedok stravičnog udesa kod Autobuske stanice, gde je taksi oborio motociklistu. Motociklista je od siline udara izgubio kacigu koja je završila na šinama, a prolaznici su bili zgroženi prizorom koji su zatekli.

Detalji o stanju motocikliste i eventualnim povredama još uvek nisu javno saopšteni, ali je očigledno da je došlo do ozbiljnog udesa koji je izazvao zastoj tramvaja u pravcu ka gradu.


Očevici su izrazili šok i zabrinutost zbog ove nezgode, koja je podsetila na opasnosti saobraćaja u urbanim sredinama.

Reakcija građana na udes

Nakon udesa kod Autobuske stanice, mnogi građani su izrazili svoju zabrinutost i šok zbog ovog događaja. Prolaznici su bili svedoci strašnog prizora na ulicama Beograda i pozvali na veću pažnju i odgovornost svih učesnika u saobraćaju.
Podsetimo!

Uoči praznika Dana Državnosti, Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije najavljuje pojačanu kontrolu saobraćaja u Srbiji. Prošle godine, u svega četiri dana tokom praznika Sretenja, zabeleženo je čak 20.000 prekršaja u kontroli saobraćaja, dok je sedmoro ljudi izgubilo živote. Fokus saobraćajne policije biće na prekršajima koji najviše doprinose saobraćajnim nezgodama, kao što su prekoračenje brzine, vožnja pod uticajem alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa.

Upoređujući podatke iz 2023. i 2024. godine, Radenković ističe zabrinjavajući porast broja poginulih u saobraćajnim nezgodama. Naime, od 1. januara do 12. februara ove godine, zabeleženo je čak 60 poginulih, što je devet više nego u istom periodu prethodne godine. Iako je broj povređenih manji nego prošle godine, sa oko 1.500 povređenih, Radenković naglašava da stanje bezbednosti saobraćaja i dalje nije zadovoljavajuće.

Tokom januara, primećen je relativno veliki broj prekršaja, posebno u prekoračenju brzine i nekorišćenju sigurnosnog pojasa. Zabrinjavajući podatak je i povećanje broja prekršaja vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. S obzirom na očekivane vremenske prilike za praznike, Radenković apeluje na vozače da prilagode vožnju tim uslovima, smanje brzinu kretanja vozila i koriste zimsku opremu, poput zimskih pneumatika i lanaca u prtljažniku.

Mirna noć, ali neophodna opreznost

Iako je noć prošla mirno, jedna nezgoda se dogodila jutros u Lazarevcu, gde su tri mlade osobe lakše povređene. Za vreme praznika se očekuju relativno dobri vremenski uslovi, ali se u nedelju očekuje kiša, pa je neophodno prilagoditi vožnju tim uslovima. Vozači se posebno upozoravaju da koriste zimsku opremu i drže veće odstojanje, kako bi doprineli bezbednosti saobraćaja.

U periodu praznika Dana Državnosti, apel vozačima je da voze odgovorno, poštuju saobraćajne propise i prilagode vožnju vremenskim uslovima. Kontrola saobraćaja će biti pojačana, a saobraćajna policija će posebnu pažnju posvetiti prekršajima koji najviše doprinose saobraćajnim nezgodama. Važno je da svaki učesnik u saobraćaju preuzme odgovornost za svoje ponašanje i doprinese bezbednosti na putevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading