FILMSKA AKCIJA POLICIJE: Nakon jurnjave zaustavljen auto, u njemu arsenal oružja

Autor:

Hronika

14.02.2024

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezvanično, u torbi u gepeku nađeno mu je nekoliko automatski pušaka i dosta municije.

FILMSKA AKCIJA POLICIJE: Nakon jurnjave zaustavljen auto, u njemu arsenal oružja

Foto: shutterstock

U ekspresnoj akciji policije, noćas je, u okolini Beograda uhapšen D.K. (22) u čijem automobilu je nađena torba sa automatskim puškama i municijom, saznaje "Telegraf.rs".

Nezvanično, njega je patrola pokušala da zaustavi u Barajevu, ali se on oglušio na njihovu naredbu dao gas i pobegao. Upomoć kolega priskočila je još jedna ekipa policije. Samo nekoliko kilometara dalje je zaustavljen i uhapšen.

Nezvanično, u torbi u gepeku nađeno mu je nekoliko automatskih pušaka i dosta municije.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Istragu će voditi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Da podsetimo, olicijski službenici SIPA-e, zajedno sa kolegama iz MUP-a RS i Granične policije, sproveli su operativnu akciju "Šljunkara" i "Neon 2" premesecdana na području Bijeljine, što je rezultiralo hapšenjem osam osoba i otkrivanjem velike količine droge i oružja.

Na 19 lokacija izvršeni su pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari, tokom kojih su pronađeni i privremeno oduzeti relevantni materijali. Uhapšeni su podvrgnuti kriminalističkoj obradi, a njihov dalji status će se odrediti u skladu sa zakonskim postupkom, saopštila je SIPA.

Droga, municija i nagazne mine

Oduzeta roba uključuje oko kilogram marihuane, 32 grama kokaina, dve poluautomatske i dve automatske puške, minsko-eksplozivna sredstva, tri nagazne mine, dva upaljača za nagazne mine, dva kabla za potezne mine, dve table plastičnog eksploziva, dva štapina plastičnog eksploziva, mašina za vakumiranje sa tragovima praškaste materije, oko 750 komada metaka za automatsku pušku, ručne bombe, dve zolje, prekursori za proizvodnju amfetamina, mikseri, posude za mešanje, metanol, oprema za uzgoj marihuane, lampe i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading