SUĐENJE ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ KREĆE ISPOČETKA! Evo šta će sud MORATI DA DOKAŽE da bi se slučaj KONAČNO rešio - Zoran u problemu?!

Autor:

Hronika

11.02.2024

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred Višim sudom u Beogradu 14. februara će se održati pripremno ročište za ubistvo pevačice Jelene Marjanović.

SUĐENJE ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ KREĆE ISPOČETKA! Evo šta će sud MORATI DA DOKAŽE da bi se slučaj KONAČNO rešio - Zoran u problemu?!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

Pred Višim sudom u Beogradu zakazano je pripremno ročište za slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović, koje će se održati 14. februara. Ovo ročište označava početak novog ciklusa pravde, s obzirom na to da je presuda Zoranu Marjanoviću, koji je bio osuđen na 40 godina zatvora, ukinuta odlukom Apelacionog suda u Beogradu.

Jelena Marjanović je tragično ubijena 2. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči, kada joj je izvršeno devet udaraca tupim predmetom u glavu. Nakon šest godina, Zoran Marjanović je osuđen na 40 godina zatvora, ali je ta presuda ukinuta krajem decembra 2023. godine.

Foto: ST/Nemanja Pančić, Public/Promo

Zoran i Jelena Marjanović

Razlog za ukidanje presude leži u povredi odredbi Krivičnog zakonika, kako je navedeno u saopštenju Apelacionog suda. Sud je zaključio da set dokaza koji su korišćeni u prvostepenom suđenju nisu bili dovoljni da opravdaju sumnju i da je neophodno razjasniti činjenice i izvesti nove dokaze.

Apelacioni sud je posebno istakao nedostatak kompetencije veštaka u pružanju izjava o ključnim elementima slučaja, kao što su tragovi krvi i isključivanje mobilnog telefona Zorana Marjanovića. Iz tog razloga, suđenje će se vratiti na početak, gde će Viši sud morati da odgovori na sva pitanja kako bi se utvrdilo činjenično stanje i pravda zadovoljila.

Advokat Radomir Munižaba je istakao da će na ponovljenom suđenju biti potrebno izvesti sve dokaze koji su traženi od strane Apelacionog suda, te da će biti moguće izvesti i nove dokaze, saslušati nove svedoke, te izvršiti eventualne rekonstrukcije zločina ili ekshumaciju tela ubijene pevačice.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Zoran i Jelena Marjanović

- Na ponovnom suđenju će biti potrebno da se izvedu svi dokazi koje je tražio Apelacioni sud, pošto je on taj koji sada nalaže šta treba da se uradi. Pored toga što treba da se odgovori na ova pitanja Apelacije, mogu da se izvedu i novi dokazi, saslušaju novi svedoci - rekao je Munižaba.

Važno je napomenuti da se ovog puta teret dokazivanja ne leži na Tužilaštvu, već na Sudu, što čini ovaj proces drugačijim u odnosu na prethodni. Sve oči su uprte ka Višem sudu u Beogradu kako bi se osigurala pravda za Jelenu Marjanović i njenih najbližih.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading